Gdzie moglbym kupic solidny makro statyw?
Allegro i Ebaya juz przeszukalem.
Gdzie moglbym kupic solidny makro statyw?
Allegro i Ebaya juz przeszukalem.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Co rozumiesz pod pojeciem "makro statyw" ?
albo nawet rozszerzajac "solidny makro statyw"
jesli przyjac Festykowa wersje to polecam manfrotto 055Pro i glowica jakas z mikroruchami
Lub 190Pro + np: 322RC2
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Ewentualnie podróby 190Pro i 055Pro - Goldphoto, chociaż nie bawiąc się tym wcześniej trochę strach ryzykować.
Mocowalem 20D z gripem + Sigma 70-300 APO macro SMII na 055ProB+322RC2 i pyszczkiem do dolu, i poprzez mocowanie boczne. Trzyma sie solidnie, tylko przy tym drugim mocowaniu (kolumna na bok a nie do gory nogami) trzeba pamietac by szerooookoo rozstawic nogi statywu bo inaczej aparat glebnie(mi sie udalo zlapac). Tak wiec stabilnosci 055+322 w dowolnym mocowaniu kolumny nie mam nic do zarzucenia.
O właśnie. Dzięki Vitez za podpowiedź, ja też teraz stoję przed zakupem statywu (omal już nie kupiłem funsporta 666). Jednak zastanawiam się jeszcze nad Manfrotto 055PRO + 141RC (ewenualnie 484rc/486rc). Biorę pod uwagę też Goldphoto (YH321 + YH410/YH430) jednak chyba mało kto tu je testował.
Do macro przy odwrotnym mocowaniu 141RC mocno niewygodna - trzeba sie nakombinowac zanim sie ja odpowiednio ustawi a i nie do konca moze sie to udac, a kulowa 322RC mozna sobie ustawic prawie jak sie chce. 141RC za to bardzo fajna do krajobrazow, panoram, architektury, zdjec nocnych.Zamieszczone przez Bigmar
Dlatego mam obiebo nie znalalzem bardziej uniwersalnego rozwiazania.