Zaraz się zacznie?

Każdy kiedyś zaczyna, i na początku nic nie wie na nowy dla niego temat, to normalne
A jeśli czegoś nie wie, to może np. zacząć od czytania na dany temat, a później może zacząć pytać o sprawy, które nadal są niejasne. Mam nadzieję, że zrobiłaś to samo, więc poczytałaś np. na tym forum kilkanaście wątków pod tytułem "co do małego studia", "jaki sprzęt do domowego studia", "co kupić na początek" i masz już jakieś własne plany i przemyślenia, a teraz chcesz tylko potwierdzenia Twoich wyborów oraz wyjaśnienia pozostałych wątpliwości, prawda? Na pewno nie chodzi o to, aby w tym wątku robić wykład z podstaw fotografii studyjnej, kolejną analizę różnic między światłem ciągłym i błyskowym, ani o wyjaśnienie różnic w sposobie świecenia np. zwykłej czaszy i okty 150cm, bo to już widziałaś na innych stronach poświęconych fotografii studyjnej, lub nawet na stronach sprzedawców wyposażenia studia (np. na środku strony głównej firmy fripers masz duży napis "Porównywarka akcesoriów i modyfikatorów")
Nie podałaś rozmiarów pomieszczenia ani kwoty na zakupy, to jest dość istotne przy planowaniu.