600 mm na cropie? Naprawdę potrzebujesz aż takich ogniskowych?
600 mm na cropie? Naprawdę potrzebujesz aż takich ogniskowych?
Mam Ten model Sigmy w wersji C ,od 3 tygodni. Jak na razie walczę z utrzymaniem tego w reku, na statywie jest ok.Obiektyw potrzebuje dużo dobrego światła i wtedy pokazuje co potrafi.Bladym świtem, czy w dni pochmurne jednak muszę się gimnastykować z dobraniem ustawień.Na razie jedyną modyfikacją którą dokonałem było przyspieszenie motoru AF przez USB dock.Widać znaczną poprawę w szybkości ale przekłada się to wg mnie na mniejszą skuteczność trafień.Ale teraz tylko z tej opcji korzystam.Zawsze można przełączyć na obiektywie na ustawienia fabryczne.
To że obiektywy 2.8 są lepsze nie ulega dyskusji i wiem o tym doskonale. Do tej pory używałem tylko lensów ze światłem 2.8 , jednak ogniskowa 200mm momentami jest niewystarczająca.
Koszt dajmy na to 400mm 2.8 zabije mnie (żona), tak więc zastanawiam się poprostu nad tańszą opcją. Stąd moje zapytanie.
Jako że nie miałem możliwości w warunkach meczowych testować tytułowych szkieł - pytam.
Mike Patrick | Speedway Photography
Mike Patrick | General advice on speedway photography
No to jak masz już jakąś L 70-200mm czy 200mm ze światłem f/2.8 to przydałby się Tobie jakiś obiektyw z pełnoklatkowym zakresem 100-300mm (podpięty pod aparat APS-C będzie miał zakres 160-480mm) lub zbliżonym.Due to their general layout and the fact that a lot of clubs have to accommodate dog tracks between the public and the speedway track,, it is not always possible to get close to the action. Therefore a medium to long telephoto lens is needed - a 100-300mm is ideal. Some tracks allow the public to get closer than others such as Peterborough. At these venues a 70-200mm lens is quite adequate. Always purchase the best quality lens that comes within your price range.
Best âSlowâ Telephoto Zoom: Canon EF 200-400 f/4L IS USM - DxOMark
http://www.the-digital-picture.com/R...mp=3&APIComp=0
Ja bym postawił na EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM lub na EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM.
Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 29-02-2016 o 02:07
Ostatnio edytowane przez kmeg ; 29-02-2016 o 10:23