Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
Nie ustawiałem nic za pomocą USB Docka bo nie miałem takiej potrzeby. Z info jakie mam od serwisanta Sigmy to cały ten wynalazek ma się trochę nijak do prawdziwej i pełnej kalibracji, ale zawsze lepiej mieć niż nie mieć. Canony miały problemy z Sigmami to takie coś wymyślili. Tutaj akurat się przyda bo jeden z przełączników jest wręcz konfigurowany przez USB Docka. Ja szkło już oddałem po testach. Czekam do sprawdzenia nowego Canona 100-400L. Jednego jestem pewien. Ta Sigma jest lepsza od Tamrona 150-600 i nawet widząc różnicę w cenie miałbym duży problem z wyborem. Przy zdjęciach które mnie kręcą to parametrem bardziej decydującym od ceny byłaby masa szkła Sigmy. Ta masa właśnie sprawia, że nie jest to obiektyw dla każdego spottera. Zamiast się napalać naprawdę warto potrzymać to w ręku i zastanowić się "czy damy radę" machać tym kilka godzin na pokazach. Bo jeżeli tak to nic tylko kupować.
Co wagi to mnie nie przeraża, mięśnie jeszcze działają Ogólnie cena za taki zakres Sigmy jest miła tym bardziej że to nowe konstrukcje. BTW waga - zawsze monopod jest A co do napalania się to powtarzam różnym użytkownikom - nie pytaj jak działa, weź na test , "pomacaj", zadecyduj. Ogólnie plusik za post , może jakieś fotki dodasz?