Robił ktoś już aktualizację 1.03 ?
Robił ktoś już aktualizację 1.03 ?
chyba 1.04?
Aktualizacja 1.03 udoskonala pracę silnika ultradźwiękowego, odpowiadającego za pracę AF. Nowy algorytm, w zależności od warunków w których fotografujemy, przyspiesza działanie AF od 20 do 50 %. Aktualizacja poprawia pracę AF w trybie âstandardâ oraz âpriorytet prędkościâ
Taki wyświetla komunikat.
I jestem po aktualizacji. Pięknie szybko ustawiąjący napęd, wyraźnie jak dla mnie odczuwalna zmiana prędkości AF. Jutro nad wodą przetestuję to podzielę się spostrzeżeniami .
Ostatnio edytowane przez italy ; 18-03-2016 o 22:51
Hm, ja widzę ver. 1.04:
150-600mm F5-6.3 DG OS HSM S014 Detailed Information | SIGMA
Twoje na wierzchuja nie rozszerzyłem okienka i dlatego
teraz jest Ok, wersja 1.04
Nie wiem ,ale muszę dokładnie się przyjżeć czy aby nie mam BF na 600 mm.Na 10 metrach wychodzi mi 1 cm.Ale też nie za każdym razem.dopiero uczę się tej lufy.Może być że to moja wina że nie utrzymam na tej ogniskowej celności
Tak do 10 metrów 600 mm jest super, ale już kadry z odległości ok 30-40 metrów powodują u mnie nerwowe słownictwo![]()
Ostatnio edytowane przez italy ; 18-03-2016 o 23:07
Mam co prawda wersję "C", ale też wczytałem nowy soft. W poniedziałek potestuję AF na samolotach. Powinno być lepiej (choć po ustawieniu własnych preferencji dockiem, nie narzekam).
No i jestem po testowaniu nowego firmware.Jeszcze przed wgraniem owego, swoja Sigmę 150-600 C przyspieszyłem przez usbdock.Już wtedy była zauważalna różnica szybkości pracy AF.Wczoraj wgrałem nowe i jestem znów mile zaskoczony.Zdecydowanie szybciej .Ale jednak jak wcześniej już wypowiadałem się , coś za coś .Szybki Af -mniej celny.Jednak wychodzi na to że na 10 kadrów , 2 niecelne.Choć i dziś doszedłem przy już odpowiednim świetle 10/10.Możliwe że celność idzie w parze ze światłem .Nie możliwe - a pewneGdy obiektyw dostanie odpowiednio duża ilość światła odwdzięcza się celnością.
Ostatnio fociłem nasze lądujące samoloty. Godziny wieczorne (18-19), słońce prostopadle i... "C" dał radę. Na 100 zdjęć zrobionych na zakresie 300-600mm (x1.6 bo to był 7D2)na 5 ostrość "uciekła". Reszta ok. Oczywiście szkło "stuningowane" dockiem i wgrany nowy soft.