Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Szukam Rady

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TommyTheCat
    (...) otoz wsrod nacodzien pracujacych ludzi w gazetach NIE MA ani jednej lustrzanki cyfrowej, sa fuji, sony i inne kompakty, rowniez tym sprzetem robia zdjecia na meczach do tychze gazet ja wiem ze kazdy mysli o fotografii SPORTOWEJ i REPORTERSKIEJ, ale skoro ktos pyta o zdjecia do gazet lokalnych to jak znam zycie nie bedzie to sports illustrated ani inne duze fotki na dobrym papierze rowniez pieniadze placone za takowe fotki beda amortyzowaly wymieniony przez was sprzet do konca zycia
    No tak - lokalna gazeta. To inny temat...

Ja też zareagowałem na początku jak Gwozdzt. Polska amatorszczyzną stoi! I ta amatorszczyzna zaczyna się w mentalności ludzi, takim podejściu do tematu jak tu się zarysował.

Ale faktycznie skoro lokalne medium ma niewielki budżet i niewielkie wymagania to zupełnie inny temat się robi. Nie fotografia sportowa, ale relacja/reportaż fotograficzny z lokalnych imprez. EDIT: () W takim wypadku Canon 350D (~2700 zł) + Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM (2400 zł) i masz wypas na zapas
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 04-04-2006 o 17:14

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Absolutnie nie! Chłopie, nie rób tego błędu i nie kupuj Canona S2 IS. Jest tak koszmarnie wolny, że nawet w domowych warunkach jestem w stanie zjeść wiadro grochówki zanim on złapie ostrość. A nie chcę już myśleć o nerwicy jaka Cię czeka na boisku, gdzie oświetlenie będzie jeszcze bardziej skąpe.
    Wiem co mówię, używam tego aparatu i szybkość z jaką działa w nim AF przyprawia mnie niejednokrotnie o ciężką nerwicę. Nie mówiąc już o tym, że podbicie ISO do jego maksymalnych 400 daje taką kaszę, że lepiej od razu własną pięścią się zabić zanim zabije Cię szef gazety.
    I niech mnie ktoś sprostuje jeśli się mylę, ale ja bym go nie polecił do robienia zdjęć, gdzie ważna jest szybkość działania sprzętu.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    No tak - lokalna gazeta. To inny temat...

Ale faktycznie skoro lokalne medium ma niewielki budżet i niewielkie wymagania to zupełnie inny temat się robi. Nie fotografia sportowa, ale relacja/reportaż fotograficzny z lokalnych imprez. EDIT: () W takim wypadku Canon 350D (~2700 zł) + Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM (2400 zł) i masz wypas na zapas
    tak sie składa, że pracuję w powiatowym oddziale "lokalnej gazety" nasz fotoreporter ma służbowego 20d, wielką białą lufę, 580ex i sprzetu jeszcze troszke (ledwie mu sie w tego lowepro wielkiego miesci). wiec moze nie ma co uogolniac

pozdrawiam
    a.

p.s. hey Tommy(TheCat). my name is Mud!
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cood
    tak sie składa, że pracuję w powiatowym oddziale "lokalnej gazety" nasz fotoreporter ma służbowego 20d, wielką białą lufę, 580ex i sprzetu jeszcze troszke (ledwie mu sie w tego lowepro wielkiego miesci). wiec moze nie ma co uogolniac
    A bo ja uogólniam? :-P Nawiązałem do "klimatu" lokalnego medium wytworzonego przez pytającego, który ma pstrykać zaczynając "od zera". A media mają różny poziom, różną "misję" i różnych odbiorców, niezależne od tego czy są lokalne czy globalne wręcz (vide Internet). No!

Uprawnienia umieszczania postów