Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Serwis aparatow ul Grabowskiego 8 Krakow UWAGA!

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Serwis aparatow ul Grabowskiego 8 Krakow UWAGA!

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Jeżeli koleżanka powiedziała żeby nie ruszać to znaczy NIE RUSZAĆ. I nie brońcie cymbała.
    To jest jednostronna ,niesprawdzalna opinia.Jaką masz wiedzę aby nazywać kogoś cymbałem ?
    żenua .
    Pani podała publicznie czyjeś nazwisko i adres w negatywnym kontekście , a swojego nie,
    dlaczego nie poda ? poznajmy kogoś ,kto tak śmiało nazywa kogoś oszustem .
    Tak było w przypadku firmy od monitorów.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    To jest jednostronna ,niesprawdzalna opinia.Jaką masz wiedzę aby nazywać kogoś cymbałem ?
    żenua .
    Żenua czy nie...
    W mojej pracy mam podobnie. Nie było konkretnego polecenia naprawy, nie dotykam chociaż się sypie.
    To do klienta należy ostatnie słowo.
    Chce mieć naprawione? Naprawiam
    Nie? To się grzecznie żegnamy.
    I o to tu chodzi a nie o wymuszanie zapłaty za jakąś tam naprawę.
    Zwykła przyzwoitość czego ze strony, o zgrozo fachowca, zabrakło.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

To już polityka"firmy" ,uważam ,że każda "operacja" na sprzęcie od otwarcia po test powinna być płatna.
    Nie wiem jak to wyglada za granicą ,
    ale w Polandzie popularne jest wszelkiej masci cwaniactwo.
    Np: klient pyta mechanika o koszt naprawy:
    mechanik rzeźbi 15-20 minut o określa cenę ok 800PLN.
    Klient mówi ,nie dziekuję - nic nie płaci,jedzie do nastepnego warsztau i bez ogródek mówi :
    w A chcieli 800 ,jak zrobicie za 600 to zostawie do naprawy.
    Samo się nic nie robi.A za : nie dziękuję ,żadna firma ,nawet mikro się nie utrzyma.
    No i nie ma tragedii, normalne targowanie się, nothing personal, just business. Między firmami targowanie się i przetargi sa całkiem bezwzględne, a jak zwykły żuczek się ośmieli to jest obraza, bo klient to jest nasz pan od słuchania się i płacenia ile zażadamy...

A prawo dżungli jest takie, że przede wszystkim trzeba ściagnać klienta. Można zachęcić pozytywnie oferujac "nie masz nic do stracenia" albo kombinować "nie wiem ile to będzie, trzeba zrobić eksperyzę, a eksperyza sporo kosztuje, czyli mam cię!

Ciekawe, że np. Toshiba wprawdzie pobiera za ekspertyzę, ale potem jest tylko "mała naprawa" za $250 albo "duża naprawa" za $390, oczywiście wliczona w to jest poczatkowa bezzwrotna opłata ~$130. Nie ważne jaki laptop, wyjatek to tylko jeśli jest więcej niż jeden problem, np. trzeba wymienić lcd i płytę główna. I tak powinno być, bo to nie samochód, tylko odkręcanie śrubek i wymiana całych podzespołów. Czas i koszt jest podobny, czy to guzik czy migawka. Tak samo mogłoby być z Canonami.

Spotkałem się z różnymi metodami naciagania, ale jeszcze nikt mi się nie ośmielił zabrać za naprawę bez uzgodnienia ceny i potwierdzenia. Odwrotnie, czekali czasem niepotrzebnie z naprawa auta bo im wyszło jakieś grosze więcej i nie mogli się skontaktować.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Żenua czy nie...
    W mojej pracy mam podobnie. Nie było konkretnego polecenia naprawy, nie dotykam chociaż się sypie.
    To do klienta należy ostatnie słowo.
    Chce mieć naprawione? Naprawiam
    Nie? To się grzecznie żegnamy.
    I o to tu chodzi a nie o wymuszanie zapłaty za jakąś tam naprawę.
    Zwykła przyzwoitość czego ze strony, o zgrozo fachowca, zabrakło.
    Zwykła przyzwoitość czego ze strony, o zgrozo fachowca, zabrakło

Zgadzam się z Tobą,
    ale
    nie z tym co Boldem napisałem.
    Skąd wiesz ,ze opisana sytuacja jest zgodna z prawdą ?
    Ja bardzo watpię .Wątpię czy klientka dobrze opisała problem i zrozumiała za co ma ewentualnie zapłacić.
    A watpię , bo mam styk z klientami usług.
    W 90 % kliencj ,nawet informowani o cenie usługi ,
    bezmyślnie przytakują ,a później stwierdzają ,że to nie powinno tyle kosztować i nie rozumieli co się do nich mówi..
    Kłamią,konfablują.
    Żenua
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Wyglada na to ze najlepiej wszystko zawsze miec na pismie. Wowczas nie ma niedopowiedzen.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

A watpię , bo mam styk z klientami usług.
    W 90 % kliencj ,nawet informowani o cenie usługi ,
    bezmyślnie przytakują ,a później stwierdzają ,że to nie powinno tyle kosztować i nie rozumieli co się do nich mówi..
    Kłamią,konfablują.
    Niestety, to prawda.
    A już katastrofą jest wycena naprawy na "mniej-więcej" przez telefon, zanim się zdiagnozuje usterkę.
    Jak się już dasz podejść i podasz przedział cenowy xx-yy zł, to po diagnozie i doprecyzowaniu kosztów klientowi w pamięci zostaje wyłącznie cena xx zł.
    Usługi, a szczególnie serwis, to ciężki kawałek chleba.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Niestety, to prawda.
    A już katastrofą jest wycena naprawy na "mniej-więcej" przez telefon, zanim się zdiagnozuje usterkę.
    Jak się już dasz podejść i podasz przedział cenowy xx-yy zł, to po diagnozie i doprecyzowaniu kosztów klientowi w pamięci zostaje wyłącznie cena xx zł.
    Usługi, a szczególnie serwis, to ciężki kawałek chleba.
    Ale ten kij ma (jak każdy kij ) dwa końce. A co sie dzieje kiedy się okaże, że naprawa kosztuje znacznie mniej niż początkowa wycena, na którą klient się już zgodził? (Bo np. tylko wtyczka wypadła albo drucik trzeba przylutować).

Tylko święty naprawca sie wtedy przyzna (czego dowodzą sztuczki złośliwych "dziennikarzy śledczych" z ukrytymi kamerami, pokazywane w TV ). I dlatego powinien sie cieszyć naprawca jeśi kiedyś przedtem coś stracił, albo mniej zyskał na naprawie co sie okazała poważniejsza, bo ma przynajmniej alibi przed sądem ostatecznym, że tylko chciał wyjść na zero z tymi wycenami .

Ale owszem są tacy. Wezwałem kiedyś mechanika klimatologa, bo klimatyzacja w ogóle nie działała. Znalazł jakegoś robala co się zakocił w stykach, naprawa w 5 minut. I sie przyznał.
    Niestety inny klimatolog już był po prostu oszustem.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Ale ten kij ma (jak każdy kij ) dwa końce. A co sie dzieje kiedy się okaże, że naprawa kosztuje znacznie mniej niż początkowa wycena, na którą klient się już zgodził? (Bo np. tylko wtyczka wypadła albo drucik trzeba przylutować).
    Oczywiście, naciągacze się zdarzają, wypowiem się więc za siebie:
    Nie było żadnej wyceny, bo takiej być nie może bez diagnozy. Podano przypuszczalny zakres cenowy wyłącznie w celach informacyjnych, na wyraźne życzenie klienta.
    Wycenę (wiążącą obie strony) można zrobić wyłącznie po dostarczeniu sprzętu do serwisu i przeprowadzeniu diagnozy.
    Diagnozy dokonywane samodzielnie przez klientów najczęściej sobie można w buty wsadzić.

Oczywiście są wyjątki, w branży foto np. można wycenić "na telefon" czyszczenie matrycy, ale nigdy naprawę.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

Ja w firmie kasuję pieniążki za diagnozę, oczywiście tylko w razie rezygnacji z naprawy. Za darmo mogę posiedzieć w domu
    Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez daris Zobacz posta
    Ja w firmie kasuję pieniążki za diagnozę, oczywiście tylko w razie rezygnacji z naprawy. Za darmo mogę posiedzieć w domu
    Większość firm tak robi, ale ta wycena naprawy to zwykle koszt 20-30zł, a nie 250zł jak napisano na wstępie.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów