Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Lampa biurowa do prac graficznych

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Lampa biurowa do prac graficznych

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Ten link widziałem. Teraz są już po 7zł /moduł.
    Myślałem tylko, że @rafels3 kupił coś innego.
    Ile Twoim zdaniem należy zamówić do monitora 24". Czy 7szt będzie OK jak u Nikoniarzy? Nie chciałbym mieć za monitorem reflektora plot.
    Jeden moduł to około 8cm + 10cm kabla. Jak kupię to biały zimny 6000K.
    Thx.
    Co do ilości to zaplanowałem tak żeby to otaczało cały monitor. Świeci trochę za mocno i dałem ściemniacz. Taki za 15-20zł od tego samego sprzedawcy. Ciężko ocenić jakiej mocy potrzebujemy, bo zależy to od ogólnej jasności w pokoju i trochę od odległości monitora od ściany. Lepiej mieć więcej i ew. ściemnić. Ja mam te neutralne 4000K. Może znajdziesz jakiś stary zasilacz w domu (np. ładowarka) to będzie trochę taniej. Ogólnie to zastanawiam się, czy nie wystarczyłaby jakaś tańsza taśma ledowa. Te na pewno nie grzeją się za bardzo a przecież przyklejamy to do monitora - mają aluminiowy podkład. Następnym razem jak będę robił coś takiego to pomyślę nad zrobieniem półki nad monitorem i podkleję ją od spodu. Dzięki temu światło oświetla szerszą powierzchnię ściany.
    Miłego dnia
    moja www

Coś już napisał

Jakie koncówki mają te moduły by podpiąć do zasilania? Jak to sie spina?

Miasto
    Kielce

lutownicą
    Miłego dnia
    moja www

Coś już napisał

Ok. Pytam bo widziałem gdzies jakies złączki

Miasto
    Kielce

Nie wiem o jakich złączkach mowa, ale najczęściej złączki też trzeba najpierw przylutować Ja tez sobie zrobiłem połączenie wtyczka-gniazdo. W razie potrzeby można odłączyć zasilacz z kablem od modułów przyklejonych na stałe do monitora.
    Miłego dnia
    moja www

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Co do ilości to zaplanowałem tak żeby to otaczało cały monitor. Świeci trochę za mocno i dałem ściemniacz. Taki za 15-20zł od tego samego sprzedawcy. Ciężko ocenić jakiej mocy potrzebujemy, bo zależy to od ogólnej jasności w pokoju i trochę od odległości monitora od ściany. Lepiej mieć więcej i ew. ściemnić. Ja mam te neutralne 4000K. Może znajdziesz jakiś stary zasilacz w domu (np. ładowarka) to będzie trochę taniej. Ogólnie to zastanawiam się, czy nie wystarczyłaby jakaś tańsza taśma ledowa. Te na pewno nie grzeją się za bardzo a przecież przyklejamy to do monitora - mają aluminiowy podkład. Następnym razem jak będę robił coś takiego to pomyślę nad zrobieniem półki nad monitorem i podkleję ją od spodu. Dzięki temu światło oświetla szerszą powierzchnię ściany.
    No to sprawa zaczyna się wyjaśniać i komplikować .
    Monitor stoi około 35cm od ściany i jest nad nim półka w odległości około 25cm (na całej długości monitora). Może nie ma co przesadzać i wystarczy przymocować 3 moduły pod półką. Ładowarka znajdzie się na bank. Tylko, czy 4000K to dobry pomysł. Znajomy ma w drukarni chyba coś w okolicach 6000÷6200K (ale świetlówki).
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów