Ford Galaxy mk2 z silnikiem benzynowym 2,3 i zainstalowac LPG. A jak juz musi byc diesel to rowniez Galaxy albo Sharan albo Alhambra bo to wszystko to samo.
Ford Galaxy mk2 z silnikiem benzynowym 2,3 i zainstalowac LPG. A jak juz musi byc diesel to rowniez Galaxy albo Sharan albo Alhambra bo to wszystko to samo.
Co lepiej kupić, benzyna czy diesel, jest podpowiedź. Trzeba dopasować do swojego sposobu eksploatacji pojazdu.
A dobry jest ten silnik 2.3i? Jezdzilem s maxem w tym silniku. Tu z kolei obawiam sie spalania. Srednie z ostatnich 20km to bylo 24l w tym egzemplarzu którym jeździłem. Z tym że to było w komisie więc wszyscy pewnie cisneli ile się da żeby zobaczyc jak jeździ. To jest najciekawsza opcja. Fordy bardzo mi sie podobają w środku.
Ja mam ten silnik w Galaxy z automatem. Spalanie LPG po miescie 16/100, w trasie 12/100 przy predkosciach do 120km/h a powyzej 1 litr wiecej na kazde 10km/h. Kupilem z przebiegiem 170kkm, teraz jest blisko 290kkm i zadnych powodow do narzekan. Diesle po miescie malo nie pala a wymagaja wiecej troski ze wzgledu na turbine. Rozrzad w 2,3 jest na lancuchu wiec jeszcze jest fabryczny. Zajrzyj na forum Ford Club Polska i poczytaj. Zaleta Galaxy to tez to, ze po wyjeciu foteli ze srodkowego i tylnego rzedu masz 2,30 metra plaskiej podlogi, mozna spokojnie sie wyspac. Polecam wersje z szescioma fotelami tzw. kapitanskimi.
Mam Tourana 7 osobowego i jestem bardzo zadowolony, z tym że to dosyć twarde auto i o komforcie z forda można zapomnieć.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII