Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
No to podziwiam. Sporo słyszałem złego na temat akurat tej wersji silnikowej w golfie IV. Skrzynie biegów też chyba nie należą do mało awaryjnych. Że by nie było nie krytykuje samego auta jako takiego . Mój ojciec jeżdzi golfem IV od 07.2007. Praktycznie tylko rzeczy eksploatacyjne w nim robi. Nie licząc silniczka od szyby kierowcyi silniczka wycieraczek (padł w tym roku) Wersja silnikowa to 1.9 tdi 116km 6 biegowa skrzynia.
Miałem taki sprzęt z 1999 r., obecnie jeździ nim moja mama. Przejechane ze 150 kkm.
Skrzynia jest OK, raz zamarzła odma (norma), jest drobna usterka przepustnicy, ale "nie wpływa na pracę silnika". Często palą się żarówki. Poza tym super blacha, super hamulce, super trwałe zawieszenie...

Jeżeli chodzi o ten silnik trzeba mieć dużo odwagi, żeby wyprzedzać, a już z LPG to szczególnie. Nie jedzie wcale.

Teraz mam Toyote Avensis 2.0 147KM. Samochód nudnawy, ale bezobsługowy. Zero usterek.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
Miałem 1 versje po lifcie 1999 rok z takim samym silnikiem a manualu . Przyspieszenie to poezja
Chciałem kupić Lagunę II FL 2.0T, 173KM. Ładnie to jeździło, ale tragiczne opinie zbiera (psuje się wszystko prócz silnika)