Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 177

Wątek: Wątek motoryzacyjny czyli o wszystkim co związane z czterema kółkami ;).

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: Wątek motoryzacyjny czyli o wszystkim co związane z czterema kółkami ;).

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    kupiłem golfa 4 1.4i 2001r i to samo, od razu zagazowałem i 6 lat jak nim jeżdzę tylko raz byłęm zmuszony wymienić jakiś czujnik przy silniku za 120zł, spalanie trasa 7-8, miasto 9-10 LPG, zrobiłęm nim juz 130 tys i nic, komplenie nic się w nim nie sypie choć wożę nim też węgiel na opał ...
    No to podziwiam. Sporo słyszałem złego na temat akurat tej wersji silnikowej w golfie IV. Skrzynie biegów też chyba nie należą do mało awaryjnych. Że by nie było nie krytykuje samego auta jako takiego . Mój ojciec jeżdzi golfem IV od 07.2007. Praktycznie tylko rzeczy eksploatacyjne w nim robi. Nie licząc silniczka od szyby kierowcyi silniczka wycieraczek (padł w tym roku) Wersja silnikowa to 1.9 tdi 116km 6 biegowa skrzynia.
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Wątek motoryzacyjny czyli o wszystkim co związane z czterema kółkami ;).

rożne miałem, najczęściej niemieckie
    najmilej wspominam mustanga cabrio ,którego jeszcze kiedyś kupie, czułem się w nim jak na kanapie przed tv
    od 5 lat jeżdżę BMW e 46, w zasadzie jeżdżę to za dużo powiedziane bo pracuje 35 min na piechotę od domu a rowerem to już tylko 7 min...
    zatem przez te 5 lat zrobiłem nim jakieś 16000 km, padł tylko alternator i dwa akumulatory
    to wersja 150 KM w dizlu i żałuje ze nie kupiłem jakiegoś 3 i więcej litrowego potwora ,przy tym kilometrażu bardzo bym po kieszeni nie dostał
    dla mnie w aucie muszą być trzy rzeczy
    moc/klima/automat
    tego i wam życzę
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    No to podziwiam. Sporo słyszałem złego na temat akurat tej wersji silnikowej w golfie IV. Skrzynie biegów też chyba nie należą do mało awaryjnych. Że by nie było nie krytykuje samego auta jako takiego . Mój ojciec jeżdzi golfem IV od 07.2007. Praktycznie tylko rzeczy eksploatacyjne w nim robi. Nie licząc silniczka od szyby kierowcyi silniczka wycieraczek (padł w tym roku) Wersja silnikowa to 1.9 tdi 116km 6 biegowa skrzynia.
    moja żona też ma identycznego golfa aczkolwiek 2 lata młodszego i bez gazu, też bezawaryjny choć ma go bardzo krótko ... żeby było śmieszniej gaziarze zapowiadali mi że wtryski które mi założyli powinny dociągnąć do max 100 tys, moje przejchały ponad 130 tys i nic się złego z nimi nie dzieje, pożyjemy zobaczymy ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Ja mam skuter elektryczny, ale on nie ma 4 kol , wiec sie nie liczy.
    Jezdze tez autobusem (czasami) i metrem(czesciej), ale one maja wiecej niez 4 kola.
    O rany zapomnialem Mam jeszcze Astre I z 99. Odpalam ja dwa razy do roku i jezdze 2 tygodnie. auto nie do zdarcia i odpala nawet po tak dlugim postoju. Niedlugo dostane zolte tablice, bo to zabytek bedzie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Jednym jeździłem dłużej innym krócej.
    Powinno być: "Jednym jeździłem krótko, innym jeszcze krócej" :-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Przez 3 lata 90 tyś km to chyba nie mało ?
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Najlepiej wspominam(ładnych kilka lat wstecz) niepozorną Lagunę ,Faza II z silnikiem V6 24V,3,0 l,194 KM.
    Przyspieszenie 7,7s do 100 i maksymalna 235 km/h.Auto ważyło 1350 kg ,więc było naprawdę dynamiczne.
    Ileż to Alf ,fałwi i ałdi objechalem tym niepozornym autkiem .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Przez 3 lata 90 tyś km to chyba nie mało ?
    Chodzi głównie o czas eksploatacji, nie sam przebieg.
    Może po 7-8 latach można by coś mówić na ten temat, nie po trzech...

A tak przy okazji - ja od marca 2013 jeżdżę Kią C'eed 1.6 (benzyna, 2007 rok), zrobiłem za ten czas trochę ponad 25 tysięcy.
    Wcześniej Opel Corsa 1.5D, to była maszyna... W zimie co wieczór akumulator na noc do prostownika podłączałem. Żeby się dało rano auto odpalić...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna Awatar Domcia
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A tak przy okazji - ja od marca 2013 jeżdżę Kią C'eed 1.6 (benzyna, 2007 rok), zrobiłem za ten czas trochę ponad 25 tysięcy.
    Ja się poruszam od 1,5roku podobnym stworem ale w dieslu i kombiakiem. Bardzo przyjemne autko w stosunku cena/jakość. po zrobieniu 30 tysięcy km jestem zadowolona, ciekawa jestem jak będzie z awaryjnością, na razie mam spokój, tylko płyny i filtry. Wcześniej dobijałam pełnoletnią cytrynę aż się biedaczysko rozkraczyło w sensie dosłownym, rozjechały się tylnie koła. Przyjemnie wspominam, szczególnie miękkie zawieszenie, auto było w rodzinie 15 lat, ciężko było się z nim rozstać.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Wcześniej Opel Corsa 1.5D, to była maszyna... W zimie co wieczór akumulator na noc do prostownika podłączałem. Żeby się dało rano auto odpalić...
    nie winiłbym tu samej Corsy tylko akumulator ...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów