Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Obiektywy do Canon 6d

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Obiektywy do Canon 6d

Skoro24-70/2,8L to za ciężko, zawsze można wziąć 24-70/4L IS i też będzie dobrze Sigmy w tym zakresie nie polecam, u mnie z 6D słabo było.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Nijakie - 50mm jest za wąskie lub za szerokie, w zależności od sytuacji. Dodając AF, to jest kiepski obiektyw na start, MZ. Na podróż do stanów wybrałbym coś szerszego i szybszego.
    Powiedz to niejakiemu Henri Cartier-Bressonowi bo zdaje się miał odmienne zdanie w tej materii. Ale ogólnie się z tobą zgadzam jeśli chodzi o wycieczki coś szerokiego wystarczy ja w takich sytuacjach używam UWA lub tele środek jest mi niepotrzebny - jest taniej i lżej, jeśli chodzi o fotografię mniej wycieczkową to 50mm nawet lubię rzekłbym że jest zawsze taki w sam raz ani za wąski ani za szeroki.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Powiedz to niejakiemu Henri Cartier-Bressonowi
    Bresson nie miał AF. No i jak on zrobił bez AF te wszystkie genialne zdjęcia? Dodatkowo korzystając z tej nijakiej ogniskowej...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Bresson nie miał AF. No i jak on zrobił bez AF te wszystkie genialne zdjęcia? Dodatkowo korzystając z tej nijakiej ogniskowej...
    pewnie podchodził bliżej lub dalej
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Skoro24-70/2,8L to za ciężko, zawsze można wziąć 24-70/4L IS i też będzie dobrze Sigmy w tym zakresie nie polecam, u mnie z 6D słabo było.
    Dzieki, nie bralam go w sumie pod uwage, a z tego co czytam faktycznie wydaje sie lepszym rozwiazaniem niz sigma.
    Zaczne od zdjec na dworze, z naturalnym swiatlem, ewentualnie na bialej scianie w dobrze oswietlonym pomieszczeniu, to chyba nie bedzie za ciemny?
    Zwariowac mozna z wybieraniem tego

Początki nałogu
    Miasto
    IL

Cytat Zamieszczone przez KarolaSm Zobacz posta
    Zwariowac mozna z wybieraniem tego
    Nie wiem, czy w Japonii są dostępne zestawy 6D+24-70/4. Z obiektywem 24-105/4 na pewno.
    Weź jeden z tych zestawów i na początek wystarczy. Niektórzy polecają 24-70, sam wybrałbym jednak 24-105, jako konstrukcję sprawdzoną i bardziej uniwersalną. No i przede wszystkim taki zestaw najlepiej wychodzi finansowo.

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, z tego wszystkiego mam 6d i 50mm, naucze sie na tym az dozbieram na 24-70 2.8. ewentualnie jak nie bede mogla wytrzymac dokupie f4
    pozdrawiam!

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów