Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: c50D lampa YN565exII problem z ETTL....

Domyślnie c50D lampa YN565exII problem z ETTL....

witajcie,

wypadało by się przedstawić, więc nazywam się Marcin, fotografuję hobbystycznie wszystko co mnie zainteresuje - to tyle poza tematem

Przechodząc do meritum, mam problem od wczoraj, korzystając z canona 50D oraz lampy YN 565 exII zauważyłem, że mam niedoświetlone zdjęcia korzystając z trybu ettl...

jak przełączę lampę na manual jest OK, miał ktoś podobny problem?
    niestety ale jestem ciut zielony i nie korzystałem wcześniej z lampy zewnętrznej więc nie wiem od czego zacząć, instrukcję czytałem, gdybyście mieli pomysł odesłania mnie do nich, no chyba, ze fakt coś pominąłem

pozdrawiam
    memerius

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: c50D lampa YN565exII problem z ETTL....

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Dziś bawiłem się trochę w różnych warunkach i ustawieniach.
    Zmiana sposobu pomiaru w ustawieniach lampy z wielosegmentowego na uśredniony wydaje się być "lekarstwem" dla lampy YN
    O ile zmiana tych dwu trybów dal lampy Canona (w testowanych przypadkach) nic nie zmienia, to po podpięciu YN, lampa działa poprawnie tylko w trybie uśrednionym.
    sprawdź to
    SONY

Domyślnie Odp: c50D lampa YN565exII problem z ETTL....

Dzięki za odpowiedź, ale mam zmieniony na uśredniony i dopiero podniesienie iso do 1600 daje efekt widocznych kontur, aniżeli całego zdjęcia, wcześniej działało OK.... cholera nie wiem o co chodzi....

Uprawnienia umieszczania postów