Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Obiektyw do canona 7D

Domyślnie Odp: Obiektyw do canona 7D

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Z tego co zauważyłem posiadacze 7D mają z nią mniej kłopotu niż xxD i xxxD.
    Na moim 600d nie miałem żadnych zastrzeżeń, zdjęcia żyleta. Podpiąłem pod 7D i nie wierzyłem własnym oczom. Od kilku dni próbuję zrobić mikroregulację ale nie wychodzi jak powinna. Na długim końcu jest super ale na szerokim cały czas FF/BF. 7D nie ma rozbitejregulacji na szerokość i długość więc jestem w D.

Z drugiej strony po przeczytaniu kilku tematów mam obawy odnośnie wysyłania na serwis. Nie chcę, żeby jakiś "Pan Henio" pchał swoje brudne łapy do mojego sprzętu. Chyba jednak pozbędę się tej sigmy na korzyść 17-55 lub 24-105 - stąd dylemat jak w temacie
    Ostatnio edytowane przez Canon7D ; 16-01-2015 o 08:57

A porównując 17-55 2.8 z 17-40 4? Ten pierwszy niby jasniejszy, ale jak z jakością obrazka i łapaniem ostrości. Ktoś używał tych dwóch obiektów?

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

pod 7d zdecydowanie lepiej 17-55 17-40 pod cropem wypada słabiej niż KIT 18-55 STM pstrykałem sobie gdzieś porównania ostrości jak miałem oba i kit zjadał za 300zł zjadał Lkę
    SONY

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Nooo, akurat kit 18-55 STM jest mega ostry, więc proszę go tu nie obrażać. Na Photozone został pod względem własności optycznych oceniony wyżej niż 15-85USM. Oczywiście jest gorzej wykonany, nie tak pancerny, ma istotnie mniejszy zakres ogniskowych. Ale pod względem czysto optycznym i kultury pracy (ostrzenie, stabilizacja) to jest bardzo dobre szkło.

Dopiero zaczyna Awatar Domcia
    Miasto
    Wrocław

Ja korzystam z 7D+C17-55/2.8 jako spacer i travel zooma. podstawowe moje szkło w tym momencie. Zestaw pracuje szybko i sprawnie. Co prawda nie miałam okazji pstrykać 24-70, to jednak uważam, że 24 może być dla Ciebie za wąsko, co już poprzednicy powiedzieli. Ja często korzystam z szerokiego kąta i często gęsto jest mi z tym za wąsko..

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Suchy Zobacz posta
    Nooo, akurat kit 18-55 STM jest mega ostry, więc proszę go tu nie obrażać. Na Photozone został pod względem własności optycznych oceniony wyżej niż 15-85USM.
    15-85 jest zdecydowanie lepszy od kita, również pod względem optycznym.
    Mam przed sobą 15-85 i 18-55 II IS - twierdzę, że 15-85 to najlepszy zoom do cropa.
    Może nie jest taki "jasny" ale ma wydajną stabilizację.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 16-01-2015 o 11:33

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Z różnym zachowaniem na różnych puszkach to chyba nie ma reguły. Trza samemu sprawdzić. Ale fakt, nienawidzony przeze mnie Tamron stał się użyteczny po podpieciu do 7d. Nadal sto lat za USM, ale wyraźnie lepiej niz z 500d.

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

@RobertON - ale ja piszę o 18-55 STM a nie 18-55 ISII. To są 2 różne szkła o odmiennej budowie wewnętrznej, odmiennej liczbie soczewek, odmiennym mechanizmie AF, stabilizacji, jakości wykonania. Łączy je tylko zakres ogniskowych i światło, nic nadto!

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Suchy Zobacz posta
    @RobertON - ale ja piszę o 18-55 STM a nie 18-55 ISII.
    Fakt, ale jak się przypatrzyć i oceniać detale (CA, narożniki i krawędzie), to pewnie STM jest blisko 15-85 , choć nie mam jak tego sprawdzić i nie jestem detalistą

Niewąpliwie "nowy" KIT jest jeszcze lepszy od "starego".

Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM Lens Image Quality
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 16-01-2015 o 12:56

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Wymieniłem starego kita na nowego i jestem z tej zamiany bardzo zadowolony. Myślę też nad 15-85 ale nie z powodu jego większych zalet optycznych lecz kapitalnego zakresu ogniskowych, co ma duże znaczenie w zastosowaniach wycieczkowo-turystycznych. A do tego głównie służy mi aparat. Noszenie i przepinanie wielu obiektywów w terenie to makabra.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów