pod te szkła i pod Twoje zainteresowanie raczej 5d![]()
pod te szkła i pod Twoje zainteresowanie raczej 5d![]()
SONY
Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem![]()
c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
mój FB
mój Flickr
Koledzy , mam kolejne pytanie , mam ofertę na 5dmI z 2005 r z przebiegiem 70 tys . W 2011 wymiana lustra na koszt canona , dzisiaj byl w serwisie na sprawdzeniu i tam powiedziano ze kondycja ap jest bardzo dobra i wystatczy na 150 tys pstrykniec , cena to 1800 pln -warto kupić?
Ale w tym lustro zostalo wymienione w serwisie w 2011 r.
Jeszcze raz zapytam - co z RoHS? Czy ktoś ma jakieś konkretne informacje na ten temat w odniesieniu do 5D?
Regulacja weszła w życie w 2006 roku, więc raczej pewne, że Canon, jak i inne firmy został zmuszony do pewnych modyfikacji technologicznych w procesie produkcji.
O ile żywot przeciętnej elektroniki jest krótszy, niż te 10 lat, przypadek 5D odbiega od normy.
Pytam, bo może być tak, że puszki wykonane w technologii zgodnej z RoHS około roku 2016 zaczną się samoistnie rozpadać w rękach.
moje 5d jest z numerem 212xxxxxxx czyli mam super wypasiony
Jaceks kup ten, który jest najbardziej zadbany i ma najniższy przebieg (POTWIERDZONY PRZEBIEG Z SERWISU CSI NA ZYTNIEJ, bo ludzie ściemniają) do 100k klapnięć canon wymieni Ci migawkę za darmo i to samo jak odpadnie lustro, nie bój się![]()
Ostatnio edytowane przez salas ; 16-01-2015 o 23:23
SONY
Normalnie Science Fiction
Ludzie do dzisiaj używają trabantów, 10D, 20D a nawet D60. Jakoś nic się nie rozpada.
Używam lub używałem 5D z serii 0/1/2/3. Nie zauważyłem żadnych różnic jeśli chodzi o funkcjonowanie. No ale poczekam jeszcze z rok. Może się rozpadanie. To co tam poza 5D jeszcze zacznie się rozpadać? 30D, 1DsMkII?![]()