Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Wizyta w szpitalu

Mieszany widok

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Odp: Wizyta w szpitalu

A ja bym nie łączył pani fotograf z tą pielegniarką. Zbiorowa histeria na temat zakazu fotografowania cudzych dzieciaków jest faktem.

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    W takim przypadku ja bym złożył skargę do dyrektora. A zdjęcie i tak bym zrobił.
    Ależ zdjęcie zrobiłem.

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    A ja bym nie łączył pani fotograf z tą pielegniarką. Zbiorowa histeria na temat zakazu fotografowania cudzych dzieciaków jest faktem.
    Przypadków nie ma. Ja robiłem zdjęcia swoich córek, oprócz nas było - jak pisałem - jedno dziecko. Zero ryzyka.

Prawdopodobnie szpital ma umowę na obsługę szpitala przez fotografa, w której stoi, że szpital zapewnia wyłączność na wykonywanie zdjęć na jego terenie.
    Wystarczy wprowadzić odpowiedni regulamin.

Gdyby związek nie istniał, to szpital powinien poinformować o możliwości wykonania zdjęcia (np. w formie ulotki) i zebrać ew. chętnych. Tu wpuszcza się fotografa jak do siebie, a jednocześnie zakazuje wykonywania zdjęć własnym sprzętem.

Oprócz zdjęć zostałem też uszczęśliwiony zestawem produktów promocyjnych znanych marek, ulotkami itp.
    Biegam, bo lubię

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Jeśli strzelił z pół metra, i fota nie była prześwietlona to raczej miał lampę skręconą na minimum. Lampa na 1/128 delikatnie błyska. Już gorsze są kompakty "cioci" które mają jedną moc błysku.
    Owszem, mógł to skorygować np f32 ale wtedy to myślę że autor wątku osobiście i dobitniej by zareagował na takie foty jakby poczuł flasha mimo ze stał od tyłu od fotografa.

Początki nałogu Awatar 5pirit

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Prawdopodobnie szpital ma umowę na obsługę szpitala przez fotografa, w której stoi, że szpital zapewnia wyłączność na wykonywanie zdjęć na jego terenie.
    Wystarczy wprowadzić odpowiedni regulamin.

Gdyby związek nie istniał, to szpital powinien poinformować o możliwości wykonania zdjęcia (np. w formie ulotki) i zebrać ew. chętnych. Tu wpuszcza się fotografa jak do siebie, a jednocześnie zakazuje wykonywania zdjęć własnym sprzętem.
    Tylko czy szpital będąc instytucją państwową, ma prawo bawić się w takie rzeczy?

Trochę przegięcie by było no nie?
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Tylko czy szpital będąc instytucją państwową, ma prawo bawić się w takie rzeczy?

Trochę przegięcie by było no nie?
    Przegięcie to jest, masz rację. Mi się wydaje, że oni po prostu przymykają oko na gościa, bo on odpala ordynatorowi, a może komuś innemu wyżej jakąś działkę i kręci biznes. Jak jest 50 kobiet z maluchami to zawsze kilka czy nawet kilkanaście się zdecyduje na fotkę za 5 dyszek, więc jest się czym podzielić. Sam chyba tak zacznę
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Uprawnienia umieszczania postów