Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Wątek: Wizyta w szpitalu

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie Odp: Wizyta w szpitalu

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    No to jak już wirtualnie rozkminiliście proceder, to trzeba na policję, nie?
    Przeczytałem komentarze i widzę, że większość nie wierzy w "spiskową teorię", jakoby szpital był w zmowie z fotografami.

Mam dowód i oto on:

Znalazłem w domu kopertę ze zdjęciem, które zostało wykonane tuż po porodzie. Dodam, że nie wyraziłem zgody na fotografowanie córek po narodzinach.
    Moje obawy co do motywów działania pielęgniarki są jak najbardziej uzasadnione i nie mają one nic wspólnego z obawą o oskarżenia dot. fotografowania cudzych dzieci bez zgody rodziców, bo jak widać szpital skrupułów nie ma...

Dodam, że zdjęcie w kopercie przedstawia moje nagie córki, leżące na wadze (nie zmuszajcie mnie proszę, żebym nadal udowadniał...).
    Kopertę dostałem następnego dnia, wraz z propozycją wykonania kolejnych ujęć.

Dziś swoje kroki skierowałbym od razu do prokuratury, wówczas nie zrobiłem tego, bo emocje, stres itd.
    Biegam, bo lubię

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Przeczytałem komentarze i widzę, że większość nie wierzy w "spiskową teorię", jakoby szpital był w zmowie z fotografami.

Mam dowód i oto on:
    [wraz z propozycją wykonania kolejnych ujęć.

Dziś swoje kroki skierowałbym od razu do prokuratury,
    No chyba, że jest w zmowie. Mam nadzieję, że każdy z ulicy nie ma wstępu do szpitala gdzie składuje się noworodki.

Tak samo, jażeli chcesz sprzedawać bułki albo czyścić buty na lotnisku, to musisz wejść w zmowę z właścicielami tego lotniska, i kopsnać im działkę. Jeśli nawet jest częściowo państwowe to nic nie zmienia. I nikt nie biegnie do prokuratury. Wnoszenie aparatu do szpitala, to jak wnoszenie własnego popcornu do kina - to jest faux pas. Tak jak kino czy lotnisko, czy cmentarz albo i kościół, szpital jest miejscem gdzie kwitnie różnorodny biznes. A przy okazji również tradycyjnie oglada się filmy, lata samolotami, grzebie zwłoki, modli, lub poniekad leczy. Przecież w końcu o take Polskie walczylyśmy, a Ty prokuratorem straszysz....
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    No chyba, że jest w zmowie. Mam nadzieję, że każdy z ulicy nie ma wstępu do szpitala gdzie składuje się noworodki.

Tak samo, jażeli chcesz sprzedawać bułki albo czyścić buty na lotnisku, to musisz wejść w zmowę z właścicielami tego lotniska, i kopsnać im działkę. Jeśli nawet jest częściowo państwowe to nic nie zmienia. I nikt nie biegnie do prokuratury. Wnoszenie aparatu do szpitala, to jak wnoszenie własnego popcornu do kina - to jest faux pas. Tak jak kino czy lotnisko, czy cmentarz albo i kościół, szpital jest miejscem gdzie kwitnie różnorodny biznes. A przy okazji również tradycyjnie oglada się filmy, lata samolotami, grzebie zwłoki, modli, lub poniekad leczy. Przecież w końcu o take Polskie walczylyśmy, a Ty prokuratorem straszysz....
    W sumie masz rację. Udało mu się niech ma chłopina, a jak mama chce to niech i z 10cm błyśnie metzem 76, a co tam w końcu to dziecku nie zaszkodzi
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez mirasb Zobacz posta
    Witam
    Może mi ktoś wyjaśnić jaka jest różnica przy błyskaniu z 1 m i z 3m?
    Moim zdaniem siła błysku jest identyczna. Obiekt jest oświetlony tak samo.
    Z bliska lampa błyśnie słabiej z daleka mocniej i tyle...
    pozdr.
    Mirek
    Nigdy nie mierzyłem z jakiej odległości ostre światło doprowadza do naświetlenia siatkówki oka, ale to baaaaardzo bolesna sprawa.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Nigdy nie mierzyłem z jakiej odległości ostre światło doprowadza do naświetlenia siatkówki oka, ale to baaaaardzo bolesna sprawa.
    Czy my ciągle jesteśmy na forum fotograficznym czy to już forum spawaczy?

PS: Ja podczas porodu również miałem sprzęt ze sobą i pod tym względem czepiać się nie mogę (nawet w pewnym momencie położna czy lekarz odbierający poród (nie pamiętam) zapytał czy nie chcę zrobić zdjęć (stres i zmęczenie zrobiły swoje).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez mirasb Zobacz posta
    Witam
    Może mi ktoś wyjaśnić jaka jest różnica przy błyskaniu z 1 m i z 3m?
    Moim zdaniem siła błysku jest identyczna. Obiekt jest oświetlony tak samo.
    Z bliska lampa błyśnie słabiej z daleka mocniej i tyle...
    pozdr.
    Mirek
    tak jest , jesli uzywasz ekspozycji auto, teoretycznie obiekty jest oswietlony tak samo, choc z odlegliosci 3 metrow lampa musi oddac wiecej energii- do celu dociera jednak tyle samo - przynajmniej w idealnym przypadku.

ale w praktyce to moze byc roznie - jesli z bliska a dziecko lezy w jasnej poscieli to zostanie naswietlne slabiej niz z daleka i kadr obejmowalby jakies ciemne tlo.

w sumie wolalbym nie stosowac lampy blyskowej dla niemowlaka gdy ma otwarte oczy. gdy spi to nie obawialbym sie , ale tez bez przesady.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

To i ja się podzielę: Na sali porodowej nie byłem, bo to była sala operacyjna (cesarka). Ale 400D (nooo, 7 lat temu to było, to był wtedy na topie sprzęt zabrałem i fociłem. Na korytarzu, jak mi wynieśli na moment moje małe miśki, żebym je sobie zobaczył... Zrezygnowałem z błysku, zresztą lubię światło zastane.

Na takie "fotobyznesy" jak ten, co opisał Mariusz, to mi się ciśnienie podnosi. Oj, jakby na mnie trafiło, to fotobyznesmen miałby nieprzyjemności. I to spore. Nie uznaję różnego rodzaju "marketingów bezpośrednich" - mam taką zasadę, że jak potrzebuję jakiejś usługi/towaru/produktu, to sam ją sobie znajduję i bardzo nie lubię, gdy ktoś wpycha mi się w moje życie koniecznie usiłując mi coś sprzedać. Bardzo takich sytuacji nie lubię i reaguję ostro, bo wkurza mnie to do białości. Czy ma pan/pani zgodę moją albo żony na robienie zdjęć moim dzieciom? Ach, nie ma? To proszę łaskawie schować aparat, w tył zwrot i odejść od łóżka. Czy wyraziłem się jasno? Dziękuję. NIE JESTEM ZAINTERESOWANY PAŃSKĄ OFERTĄ.
    Ostatnio edytowane przez krakał ; 02-03-2015 o 12:20
    EOS 300, EOS 400D, EOS 60D i... Zenit 122
    C 15-85, C 10-18, T 70-300 VC USD i Zenitar MC 1.9 50 mm

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez krakał Zobacz posta
    To i ja się podzielę: Na sali porodowej nie byłem, bo to była sala operacyjna (cesarka). Ale 400D (nooo, 7 lat temu to było, to był wtedy na topie sprzęt zabrałem i fociłem. Na korytarzu, jak mi wynieśli na moment moje małe miśki, żebym je sobie zobaczył... Zrezygnowałem z błysku, zresztą lubię światło zastane.

OFERTĄ.
    ja tez bylem na sali porodowej , przezylem 3 porody - i w koncu zasnalem - nic ciekawego dla prawdziwych facetow :-)))))

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Czy my ciągle jesteśmy na forum fotograficznym czy to już forum spawaczy?.
    Siatkówkę oka naświetlisz nie tylko podczas prac spawalniczych i nie ma to nic wspólnego z promieniowaniem uv wytwarzanym przez łuk elektryczny, tym możesz się poparzyć. Oczy naświetlisz zwykłym, bardzo mocnym światłem.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez krakał Zobacz posta
    Czy ma pan/pani zgodę moją albo żony na robienie zdjęć moim dzieciom? Ach, nie ma?
    Tak nawiasem mowiac nie jest potrzebna zgoda osoby na zrobienie jej zdjecia. Istnieje tylko zakaz publikowania takiego zdjecia. Wiec przy pojsciu "na noze" musialbys raczej powolac sie na zaklocanie spokoju itp.
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 05-03-2015 o 09:30

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów