Witajcie
Dostałem propozycję zrobienia zdjęć na pokazie mody. Jest to lokalny pokaz, więc nie będzie jakiegoś specjalnego oświetlenia, nie będzie też wybiegu na żadnym podeście, tylko na równym poziomie z widownią.
Przeglądam już dziesiątki zdjęć, no i im więcej zdjęć tym więcej dylematów. Pierwszy to kadr, czy ustawić się na wprost wybiegu, czy lepiej z boku (o ile oczywiście z boku będzie możliwość). Druga kwestia to sprzętu. Czy lecieć na 24L i potem kadrować w PS czy lepiej na jakimś zoomie (16-35, 24-105). Dalej to kwestia przysłony no i czasu. Modelka chodzi w miarę szybko, więc to absolutne minimum to będzie czas 160? Lecimy dalej z pytaniamiTam jest sufit w miarę nisko około 3,5 - 4m więc albo błyski z odbłyśnikiem w 600ex albo bez i podkręcę iso. Będę pstrykał na 6d ale będę miał jeszcze 70d więc 2 obiektyw mogę sobie tam zapiąć. Myślałem na 6d polecieć 24L bez błysku i na f2.0 jak da radę a na cropie 24-105 z lampą.
Shit tyle pytań :/ No ale liczę na Wasze doświadczenie w tej dziedzinie.
Jestem tam typowo gościnnie, ale mimo wszystko chciałbym dobrze wypaśćChyba jak każdy
Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi
Tomek