a jakie plany i budżet ma autor co do szklarni? a konkretnie czym chce focić w słabych warunakch?
bo tu może byc pies pogrzebany.
a jakie plany i budżet ma autor co do szklarni? a konkretnie czym chce focić w słabych warunakch?
bo tu może byc pies pogrzebany.
1100d | s30/1.4 | c50/1.8 II | c18-55 IS II
Mówiłem, ok 6k na szkła na pewno jakiś jasny niewielki zoom na studniówki itp. + YN-568EX II którą obecnie posiadam. Do portretów używam jupitera 9 i na razie tak zostanie, nad kolejnym obiektywem jeszcze myślę. Procentowo określiłbym tak: 30%- portrety; 30%- imprezy; 40%- krajobrazy, może kiedyś macro, ale na razie to odległa przyszłość. Ten AF w 7D rzeczywiście kusi, ale jest jedno ale 1100D też daje radę ostrzyć :P, ekran obrotowy przy zdjęciach "z ziemi"lub z uniesionych rąk bardzo ułatwia sprawę, ale jeśli twierdzicie, że jest znaczna różnica między 60D, a 7D to posłucham mądrzejszych, specyfikacje niemalże identyczne, testy niewiele mi wyjaśniają (obydwa bardzo pozytywnie), dlatego mogę jedynie posłuchać tych co mają porównanie.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
www.cobalt.fr.pl
7D za 2000-2200 kupisz, widziałem na olx. Ja swoje z przebiegiem 10k sprzedałem tydzień temu za 2k
Stdniowki to jeden miesiac w roku. Portret i krajobraz to 12 miesiecy w roku. AF czy FF? Odpowiedz jest prosta.
Jakie FF? niestety żaden z wymienionych nie ma FF, fajnie mieć 7D, ale coraz bardziej przekonuję się do tego że nie warto dokładać, ruchomy LCD to jest główny plus dla którego przychylam się do wyboru 60- tki.
Nie wiem czy znasz tą stronkę, jeśli nie to polecam
Studio shot comparison: Digital Photography Review
Canon 60D to nieudany aparat.
Ale jak wolisz mieć 9pkt AF, a nie 19 to już Twoja sprawa.
Zobacz sobie jakie jest śledzenie celu w 7D i 60D oraz możliwość konfiguracji AF, a dwóch procesorach nawet nie wspominam.
Jak ktoś kupuje aparat dla gibanego LCD to wszystko jasne. Canon 650D ma dotykowy szklany, a nie z tworzywa jak 60D i ciągłe śledzenie.
Canon 60D to wyrzucone pieniądze w błoto.
www.cobalt.fr.pl