Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Wybór lustrzanki od Canona

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: Wybór lustrzanki od Canona

Cytat Zamieszczone przez CinQ Zobacz posta
    50-sątka wydaję się być taka masywna, nieporęczna
    To akurat zaleta: odkrywasz ją,gdy podpinasz większe i cięższe szkło

--- Kolejny post ---

dlaczego wybrałbyś 7D?
    Z tego samego powodu, dla którego wybrałem 40d i dla wszystkiego, co 7d oferuje dla ośmiu klatek na sekundę też. Żaden crop nie ma lepszego i szybszego AF.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Lepsze ISO? To juz lepiej przejsc na pelna klatke chocby na 5D ktory nie ma duzych wymagan co do optyki i to juz nie jest dreptanie w miejscu. Moim zdaniem robic zdjecia tym co jest a po wakacjach i przyplywie gotowki zastanowic sie co dalej.
    Po 40D/50D/1000D/1100D/600D zdecydowałem właśnie w kierunku FF, a konkretnie 5D2. Ale 600D pozostaje w używaniu, praca i macro !

Miałem dwukrotnie możliwość używania 70D i AF w tym aparacie to był dla mnie "super-hiper-podnośnik", który działał za...jedwabiście.
    7D miałem tylko raz w łapkach, kawał solidnego kloca - jak to reporterskie narzędzie, którym można gwoździe wbijać.
    Jak nie potrzeba takiej "maszyny" to 70D jest świetnym cropem....albo FF.
    A jak finanse nie przystają, to 600D jest całkiem niezły.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 14-01-2015 o 23:55

Miasto
    T.M.

Z mojego doswiadczenia wynika, ze zamiana cropa na innego cropa to dreptanie w miejscu.
    Nie tak do końca. Aparat to nie tylko matryca, pisałem gdzieś o tym. Każde narzędzie dobrze dobrane do wykonywanej pracy da odpowiednio dobre efekty. Gdyby było inaczej, stare proste i tanie puszki miałyby wzięcie lepsze, niż nowe. Owszem, zdjęcia robi fotograf i umiejętności przede wszystkim, ale musisz być świadomy tego, że wspomniany 1000d nie wszędzie zda egzamin. Z całym szacunkiem dla 1000d.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

600D-Cena + ruchomy ekran
    To właśnie zdecydowało, że pozostał w używaniu w pracy i do macro.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Najlepiej nic nie kupować, przy szklarni wymienionej w poście korpus nie ma znaczenia można kupić najtańszy.
    Szklarnie się zmieni

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Dokładnie kup sobie porządnego kompakta bo każda złotówka wydana na korpus nic nie da przy takich szkłach.
    Szklarnię się zmieni.
    IMHO: głupie rady.
    Każdy ,kto ma lepsze body niż miał ,będzie dążył do zmiany obiektywów na lepsze.
    Nie rozumiem tego zniechęcania.
    Ostatnio edytowane przez zysk ; 14-01-2015 o 23:58
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Salas, miales te wszystkie aparaty czy piszesz to co przeczytales w internecie? Z mojego doswiadczenia wynika, ze zamiana cropa na innego cropa to dreptanie w miejscu. Magnezowa obudowa, dodatkowe kolko czy gwarantowane 150tys klatek nie robi zdjec. Zdjecia robi fotograf. Moja znajoma robi zdjecia 1000D i zdjecia te widuje na wystawach foto jak i wygrywaly konkursy foto. 10 kilo sprzetu nie zrobi fotografa z kogos kto nie ma talentu. Obrotowy ekran to bardzo pozyteczna rzecz. Dodatkowe punkty krzyzowe? Ostrzyc centralnym i przekadrowywac a ostrosc bedzie tam gdzie chce fotograf a nie tam gdzie chce algorytm AF. Lepsze ISO? To juz lepiej przejsc na pelna klatke chocby na 5D ktory nie ma duzych wymagan co do optyki i to juz nie jest dreptanie w miejscu. Moim zdaniem robic zdjecia tym co jest a po wakacjach i przyplywie gotowki zastanowic sie co dalej.
    tak, miałem 450d 600d i 60d a teraz 60d zmieniłem na 5d (brakuje mi liveview i brakuje mi obrotowego ekranu, ale i tak jestem bardzo zadowolony ze zmiany)
    7d też miałem, ale niestety tylko do zabawy, wiedza na temat 7d głównie z tego forum i mogę spokojnie powiedzieć, że możliwości AF w 7d zjadają AF w 600d 60d i 5d.
    Jak jest możliwość kupna 7d w cenie praktycznie takiej samej jak 60d to proste, że wolałbym 7d i pewnie większość by tak zrobiła, chyba, że ktoś koniecznie potrzebuje gibanego ekraniku.
    Ja bym w ogóle wolał sprzedać kita i sigmę i kupić 5d z jakąś stałeczką albo uniwersalnym zoomem f/2.8 (tamron albo sigma) a jupiter 9 z 5d da świetny zestaw do portretów tyle, że to odpada ze względu na brak filmowania.
    SONY

Pełne uzależnienie

No wlasnie, kierunek 5D. Studniowki da sie nim obskoczyc chocby z 17-40L. Do dyspozycji jest 8 tys zl wiec mozna co nieco za to kupic. Jupiter 9 mam i na 5D pieknie sie sprawuje podobnie jak Pentacon 135 2.8 wersja z 15 listkowa przyslona. Problem jest tylko z filmami bo 5D ich nie nagrywa. Mysle ze zalozyciel watku powinien procentowo okreslic jakie zdjecia chce robic bo jesli portret i krajobraz w wiekszosci to 5D da duzy przeskok jakosciowy w stosunku do 1100D. Ale nie ma ekranu ruchomego a ten co jest nie jest zbyt szczegolowy. Jednak jakosc obrazka i male wymagania co do szkiel z nawiazka wynagrodzi niedogodnosci.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

mam 60D oraz 5D3, w 5'ce brakuje mi obracanego ekranu. 60D fajna puszka.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Szklarnie się zmieni

--- Kolejny post ---

Szklarnię się zmieni.
    IMHO: głupie rady.
    Każdy ,kto ma lepsze body niż miał ,będzie dążył do zmiany obiektywów na lepsze.
    Nie rozumiem tego zniechęcania.
    no to niech zacznie od tej zmiany bo zmiana cropa na cropa niewiele zmienia.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    no to niech zacznie od tej zmiany bo zmiana cropa na cropa niewiele zmienia.
    Optymalny poziom komfortu uzyska mając odpowiednie body i dobrze dobrane szkła

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów