Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Wybór lustrzanki od Canona

Coś już napisał Awatar luq

Domyślnie Odp: Wybór lustrzanki od Canona

a jakie plany i budżet ma autor co do szklarni? a konkretnie czym chce focić w słabych warunakch?
    bo tu może byc pies pogrzebany.
    1100d | s30/1.4 | c50/1.8 II | c18-55 IS II

Mówiłem, ok 6k na szkła na pewno jakiś jasny niewielki zoom na studniówki itp. + YN-568EX II którą obecnie posiadam. Do portretów używam jupitera 9 i na razie tak zostanie, nad kolejnym obiektywem jeszcze myślę. Procentowo określiłbym tak: 30%- portrety; 30%- imprezy; 40%- krajobrazy, może kiedyś macro, ale na razie to odległa przyszłość. Ten AF w 7D rzeczywiście kusi, ale jest jedno ale 1100D też daje radę ostrzyć :P, ekran obrotowy przy zdjęciach "z ziemi"lub z uniesionych rąk bardzo ułatwia sprawę, ale jeśli twierdzicie, że jest znaczna różnica między 60D, a 7D to posłucham mądrzejszych, specyfikacje niemalże identyczne, testy niewiele mi wyjaśniają (obydwa bardzo pozytywnie), dlatego mogę jedynie posłuchać tych co mają porównanie.

Cytat Zamieszczone przez CinQ Zobacz posta
    Mówiłem, ok 6k na szkła na pewno jakiś jasny niewielki zoom na studniówki itp. + YN-568EX II którą obecnie posiadam. Do portretów używam jupitera 9 i na razie tak zostanie, nad kolejnym obiektywem jeszcze myślę. Procentowo określiłbym tak: 30%- portrety; 30%- imprezy; 40%- krajobrazy, może kiedyś macro, ale na razie to odległa przyszłość. Ten AF w 7D rzeczywiście kusi, ale jest jedno ale 1100D też daje radę ostrzyć :P, ekran obrotowy przy zdjęciach "z ziemi"lub z uniesionych rąk bardzo ułatwia sprawę, ale jeśli twierdzicie, że jest znaczna różnica między 60D, a 7D to posłucham mądrzejszych, specyfikacje niemalże identyczne, testy niewiele mi wyjaśniają (obydwa bardzo pozytywnie), dlatego mogę jedynie posłuchać tych co mają porównanie.
    60D i 7D to różnica klasy jeżeli chodzi o AF. Na imprezach zobaczysz różnicę.
    Gdybym miał 6 000zł, to:
    - Canon 7D - 2 500zł (używany),
    - Sigma 17-50/2,8 OS HSM - 1 500zł (nowy) albo Canon 17-55/2,8 IS USM - 2 000zł (używany),
    - Lampa Canon 580 EXII - 1 500zł (tylko new).
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Optymalny poziom komfortu uzyska mając odpowiednie body i dobrze dobrane szkła
    w fotografii liczy się obraz i zmiana cropa na cropa niewiele zmienia, a nie optymalny poziom komfortu.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    w fotografii liczy się obraz i zmiana cropa na cropa niewiele zmienia, a nie optymalny poziom komfortu.
    Tak mówią posiadacze Canona 1DX, ale użytkownicy 1100D już twierdzą całkiem co innego.
    Jakość obrazu w reportażu nie jest tak ważna jak akcja (emocje). Natomiast robiąc pejzaż o wschodzie słońca albo portret możemy długo i namiętnie rzeźbić bez AF .
    www.cobalt.fr.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zgierz

7D za 2000-2200 kupisz, widziałem na olx. Ja swoje z przebiegiem 10k sprzedałem tydzień temu za 2k

Pełne uzależnienie

Stdniowki to jeden miesiac w roku. Portret i krajobraz to 12 miesiecy w roku. AF czy FF? Odpowiedz jest prosta.

Jakie FF? niestety żaden z wymienionych nie ma FF, fajnie mieć 7D, ale coraz bardziej przekonuję się do tego że nie warto dokładać, ruchomy LCD to jest główny plus dla którego przychylam się do wyboru 60- tki.

Nie wiem czy znasz tą stronkę, jeśli nie to polecam

Studio shot comparison: Digital Photography Review

Cytat Zamieszczone przez CinQ Zobacz posta
    Jakie FF? niestety żaden z wymienionych nie ma FF, fajnie mieć 7D, ale coraz bardziej przekonuję się do tego że nie warto dokładać, ruchomy LCD to jest główny plus dla którego przychylam się do wyboru 60- tki.
    Canon 60D to nieudany aparat.
    Ale jak wolisz mieć 9pkt AF, a nie 19 to już Twoja sprawa.
    Zobacz sobie jakie jest śledzenie celu w 7D i 60D oraz możliwość konfiguracji AF, a dwóch procesorach nawet nie wspominam.
    Jak ktoś kupuje aparat dla gibanego LCD to wszystko jasne . Canon 650D ma dotykowy szklany, a nie z tworzywa jak 60D i ciągłe śledzenie.
    Canon 60D to wyrzucone pieniądze w błoto.
    www.cobalt.fr.pl

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów