Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Wybór lustrzanki od Canona

Mieszany widok

Arrow Wybór lustrzanki od Canona

Witam
    Posiadam obecnie lustrzankę Canon EOS 1100D, Obiektywy Sigma 70-300mm APO, Kitowy 18-55mm, jupiter 9 M42, lampa YONGNUO YN-568EX II. Rozpoczynam studia i jako, że jest to aparat "rodzinny" zmuszony jestem zakupić nowy.
    Preferencje:
    -Aparat gabarytów 1100D, nie mniejszy
    -Najlepiej z LCD nastaw na górze urządzenia (niekoniecznie)
    -Szybki AF
    -Coś co pstryka dość szybko zdjęcia
    -Coś czym sporadycznie idzie nagrać film
    Tryby jakich używam to tylko i wyłącznie manualny+ AF
    Zadania:
    -Krajobrazy, jasna scena
    -Portrety
    -Ciężkie warunki oświetleniowe (studniówki itp.)
    Cena: Jak najtaniej, jednak myślałem nad używkami do ok. 2000zł (samo body) na lepsze obiektywy przyjdzie czas, na razie mam te 3 które wypisałem i dają radę.
    Modele które wpadły mi w oko:
    550D-fajna cena
    600D-Cena + ruchomy ekran
    50D- tutaj coś mi nie pasuje, niby wszystko ok ale jakoś lepiej mi się podobają 2 poprzednie
    Może inne fajne propozycje wiem, że tematów podobnych od groma, naczytałem się i sam już nie wiem. Dodam iż 1100D podoba mi się, i głównie denerwuje mnie jego powolność i ekran na którym niewiele szczegółów widać. Pozdrawiam serdecznie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Wybór lustrzanki od Canona

Myślę, że 60D będzie najlepszy w tej cenie. 50D jest niezły, jednak nie nagrywa filmów tzn nagrywa, ale bez dźwięku

--- Kolejny post ---

Ewentualnie może udało by się znaleźć 7D
    Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 13-01-2015 o 22:12
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

już się 7d trafiają w tej cenie
    SONY

60D DYGIC IV, 650D SYGIC V to jest jedyne przez co się teraz waham, czy nowszy przetwornik obrazu nie wpłynie na ilość szumów dla wyższych ISO? Reszta modeli odpada, poczytałem recenzje, te dwa pozostają na placu boju

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez CinQ Zobacz posta
    60D DYGIC IV, 650D SYGIC V to jest jedyne przez co się teraz waham, czy nowszy przetwornik obrazu nie wpłynie na ilość szumów dla wyższych ISO? Reszta modeli odpada, poczytałem recenzje, te dwa pozostają na placu boju
    CinQ na te i inne pytania znajdziesz odpowiedź porównując te aparaty np tutaj Porównanie aparatów - Optyczne.pl wybierz interesujace cie modele i porównaj dodatkowo większosc nowych modeli ma tam testy i pokazują jak wygląda obrazek na różnych wartościach ISO,WB oraz całej reszcie, więc polecam, da cie to znacznie więcej niz pytanie na forum bo kazdy z nas ma własną opinie, mniej lub bardziej wyrobioną, a najwazniejsze jest czego ty oczekujesz i jak czujesz to co widzisz na zdjęciu, i tak jak jeden bedzie mówił mi że spokojnie 7d moze mi zastąpić moją 5d tak ja dalej będe pstrykał moją piąteczką.
    Co do samego pytania, aparaty w tej chwili stoją na bardzo wysokim poziomie, w porównaniu do tego co było chociazby 5-7 lat temu. zarówno najniższe jak modele jak i te z wyższej półki mają bardzo dobry obrazek pod względem jakości obrazu, koloru, szumów czy funkcji które oferują. często w aparatach siedzą te same bebechy, obudowane w bardziej pancerną lub mniej zaawansowaną obudowe, z mniejszym bądź większym wyświetlaczem.
    Z mojej strony co ci mogę doradzić to jako że sam niewiesz czego potrzebujesz i nie chcesz wydać dużo kup sobie cos z klasy xxxD , nie wydasz duzo, na te aparaty zawsze jest popyt więc i łatwo będzie go sprzedać w razie czego.
    Czytałem dużo , oj dużo za dużo często, zamiast poprostu obejrzeć obrazki, wziąć aparat do ręki, strzelić kilka zdjęć i podjącdecyzje. Wypowiedzi i opini na forach bedzie tyle ile ludzi zalogowanych i tylko stracisz głowę.

Kup na co cie stać i rób zdjecia, najprostsza rada
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

60D wydaje się w porządku jak wypada porównując go do 600D,650D? Do 7D nie widzę sensu tyle $ dokładać, po drugie przebiegi skutecznie mnie odstraszają, i nie widzę by oferował coś więcej po za tym że jest to teoretycznie lepsza półka.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

60D wydaje się w porządku jak wypada porównując go do 600D,650D?...
    Obrazek będzie podobny. Zapewne o wiele lepszy komfort użytkowania.
    Nie miałem nigdy 60D, ani 600D, ale mam 500D, następnie kupiłem 50D i jakoś "pięćsetką" już nie miałem ochoty "pstrykać". Mimo, że obrazek dają niemal identyczny, to komfort całkiem inny.
    Jest w necie całe mnóstwo porównań pod każdym względem - poszukaj sobie.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

60D wydaje się w porządku jak wypada porównując go do 600D,650D? Do 7D nie widzę sensu tyle $ dokładać, po drugie przebiegi skutecznie mnie odstraszają, i nie widzę by oferował coś więcej po za tym że jest to teoretycznie lepsza półka.
    Ha ha ha.
    Tak się składa, że miałem 1100D i 650D. Dzisiaj nawet nie biorę tych uroczych puszek do reki. Canon 1100D to zabawka, a nie aparat.
    Mam 7D z przebiegiem 49 060 strzałów i jestem z niego zadowolony. Spokojnie do 150 000 sobie pochodzi. Lepiej dołożyć do 7D, gdzie masz 2 procesory z czego jeden do obsługi AF.
    Nie kupuj niczego z serii xxxD. Nad xxD już można się zastanowić. Teraz pewnie cena odgrywa u Ciebie najważniejszą rolę, bo uczciwego aparatu jeszcze nie używałeś.
    Moim zdaniem lepiej kupić za 2 500zł 7D z przebiegiem około 20 000 wyzwoleń migawki niż nowy 60D ze sklepu.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

650 i 700d praktycznie to samo
    600d jest slabszy, glownie AF 1pkt krzyzowy przeciwko 9ciu w 60 650 i 700d
    60d masz mocniejsza baterie i drugi wyswietlacz, lepsza ergonomia pracy,
    650 700d dotykowy ekran i ciagly af przy szklach stm
    Jakosc fotek i filmow raczej bez roznicy
    SONY

Coś już napisał

Jak dla mnie xxD w komforcie użytkowania bije na głowe xxxD- Przy tych pierwszych czujesz że masz coś w ręku, z tymi drugimi ciężka sprawa- boisz się żeby temu krzywdy nie zrobić.
    Co do obrazków jakie wypluwają nie pomogę bo miałem tylko styczność z 30D i 550D

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów