Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Wybór lustrzanki od Canona

Domyślnie Odp: Wybór lustrzanki od Canona

Cytat Zamieszczone przez CinQ Zobacz posta
    60D wydaje się w porządku jak wypada porównując go do 600D,650D? Do 7D nie widzę sensu tyle $ dokładać, po drugie przebiegi skutecznie mnie odstraszają, i nie widzę by oferował coś więcej po za tym że jest to teoretycznie lepsza półka.
    Ha ha ha.
    Tak się składa, że miałem 1100D i 650D. Dzisiaj nawet nie biorę tych uroczych puszek do reki. Canon 1100D to zabawka, a nie aparat.
    Mam 7D z przebiegiem 49 060 strzałów i jestem z niego zadowolony. Spokojnie do 150 000 sobie pochodzi. Lepiej dołożyć do 7D, gdzie masz 2 procesory z czego jeden do obsługi AF.
    Nie kupuj niczego z serii xxxD. Nad xxD już można się zastanowić. Teraz pewnie cena odgrywa u Ciebie najważniejszą rolę, bo uczciwego aparatu jeszcze nie używałeś.
    Moim zdaniem lepiej kupić za 2 500zł 7D z przebiegiem około 20 000 wyzwoleń migawki niż nowy 60D ze sklepu.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie

Najlepiej nic nie kupować, przy szklarni wymienionej w poście korpus nie ma znaczenia można kupić najtańszy.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

Dokładnie kup sobie porządnego kompakta bo każda złotówka wydana na korpus nic nie da przy takich szkłach.
    A za 2000 zł kupisz niezłe cacuszko .

Tak jak pisalem na obiektywy przyjdzie czas (przez wakacje powinienem mięć ok 6k na ten cel),teraz będę czychać na okazję 60D, dziękuje wszystkim za dyskusje i pomoc, pobawiłem się już 60-siątką i o wiele bardziej przypadła mi do gustu od 50D i 550D.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez CinQ Zobacz posta
    Tak jak pisalem na obiektywy przyjdzie czas (przez wakacje powinienem mięć ok 6k na ten cel),teraz będę czychać na okazję 60D, dziękuje wszystkim za dyskusje i pomoc, pobawiłem się już 60-siątką i o wiele bardziej przypadła mi do gustu od 50D i 550D.
    Na twoim miejscu bym się wstrzymał z zakupem body, jeżeli szykuje ci się przypływ gotówki. Na razie cykaj tym co masz. Później możesz kupić wspomniany już 7d. Btw, nie wiem, co ci w 50d nie pasuje, to bogatszy względem 60d korpus. Ale - rób, jak uważasz, tylko uważaj, co robisz

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Na twoim miejscu bym się wstrzymał z zakupem body, jeżeli szykuje ci się przypływ gotówki. Na razie cykaj tym co masz. Później możesz kupić wspomniany już 7d. Btw, nie wiem, co ci w 50d nie pasuje, to bogatszy względem 60d korpus. Ale - rób, jak uważasz, tylko uważaj, co robisz
    dla mnie jedyna przewaga 50d na 60d to mikroregulacja reszta dla 60d a i tak bym wybrał 7d na fb 2000zł woła ktoś za cały piękny komplet z przebiegiem chyba 20 albo 30tysięcy
    SONY

50-sątka wydaję się być taka masywna, nieporęczna nie umiem tego wyjaśnić, po prostu lepiej w ręce leży mi 60D, a co do 7D są sporo droższe, dlaczego wybrałbyś 7D?, aż 8kl/s nie potrzebuję i nieocenioną przewagą dla 60 D jest uchylny ekran, (Lubię się bawić perspektywą i nieraz nieźle się nakombinowałem 1100D), obrazek teoretycznie ten sam, AF bardzo podobny, dlatego pytam, czego nie dostrzegam w modelu 7D?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

60D to naprawdę świetny amatorski aparat, powiedziałbym uniwersalny. Podobno jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. W przypadku 60D to przysłowie się nie sprawdza. Miałem sprzedać swojego po zakupie 6D ale jakoś tak szkoda mi było.... Przynajmniej mam zapasową baterię i ładowarkę do 6D

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

7d, AF o niebo lepszy niż w 60d, pancerny, gwarantowany przebieg 150k klapnięć, mikrokalibracja Imo jeden z najlepszych cropów jaki powstał a teraz się trafiają nawet za 2000zł (wysłałem Ci wiadomość, 2000zł za 7d w idealnym stanie z potwierdzonym przebiegiem 29tys to nic tylko brać)
    SONY

Pełne uzależnienie

Salas, miales te wszystkie aparaty czy piszesz to co przeczytales w internecie? Z mojego doswiadczenia wynika, ze zamiana cropa na innego cropa to dreptanie w miejscu. Magnezowa obudowa, dodatkowe kolko czy gwarantowane 150tys klatek nie robi zdjec. Zdjecia robi fotograf. Moja znajoma robi zdjecia 1000D i zdjecia te widuje na wystawach foto jak i wygrywaly konkursy foto. 10 kilo sprzetu nie zrobi fotografa z kogos kto nie ma talentu. Obrotowy ekran to bardzo pozyteczna rzecz. Dodatkowe punkty krzyzowe? Ostrzyc centralnym i przekadrowywac a ostrosc bedzie tam gdzie chce fotograf a nie tam gdzie chce algorytm AF. Lepsze ISO? To juz lepiej przejsc na pelna klatke chocby na 5D ktory nie ma duzych wymagan co do optyki i to juz nie jest dreptanie w miejscu. Moim zdaniem robic zdjecia tym co jest a po wakacjach i przyplywie gotowki zastanowic sie co dalej.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów