Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta
Kupiłem w oficjalnej dystrybucji (w ciemno, bez sprawdzania) tą Sigmę i miałem podobnie losowy AF i dodatkowo nieostrą lewą część kadru.
Serwis w Gdyni to jakieś nieporozumienie.
Kalibrują i odsyłają szybko, bez jakichkolwiek śladów na sprzęcie (jakby go w ogóle nie dotykali).
Szkoda, że nieskutecznie.
Bawiłem się w testy naprzemiennie z serwisem aż powiedziałem dość i sprzedałem tą Sigmę.
Po kilku miesiącach kupiłem znowu ale tym razem pojechałem do sklepu i wybrałem z kilku sztuk współpracującą idealnie z moim 60D.
Tobie radzę zrobić podobnie. Szkoda czasu i nerwów na serwis i testowanie.
Ten obiektyw jest świetny ale trzeba go dokładnie wybrać.
No i sprzedając obułeś kogoś w gniota .
Serwis Sigmy to patałachy w porównaniu z Tamronem.
Kolega walczył z nimi prawie 2 miesiące wysyłając S17-50/2,8 do serwisu i słuchając ich słodkiego pierdzenia. Sprzedawca już chciał oddać mu kasę, ale potrzebował oświadczenia serwisu, że wada nie da się naprawić.
Trochę mnie to dziwi, bo w takim przypadku można domniemywać, że obiektyw nie był w 100% sprawny w momencie zakupu. A to już chyba jest wystarczający powód do unieważnienia umowy kupna-sprzedaży.
W tamtym roku w Euro RTV AGD kolega powiedział mi, żebym sobie kupił u nich obiektyw przez internet, to wtedy mogę oddać (odstąpić od umowy) w ciągu 2 tygodni. Nie posłuchałem i wybrałem dostawę do sklepu. Sprawdziłem i wszystko jest OK.
Uprzedził mnie, że po sprawdzeniu i wyjściu ze sklepu nie mogę go już zwrócić tylko zostaje serwis Canona. Ciekawe, czy to prawda?