Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: 7D + Sigma 17-50 f2.8 problem z ostrością

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sochaczew

Domyślnie Odp: 7D + Sigma 17-50 f2.8 problem z ostrością

Tez mam 7D i Sigme 17-50. Świeżo zakupiona trafiała idealnie. Po jakimś czasie okazało się, że jest problem z trafieniem gdy używam lampy błyskowej. Wyłączylem wspomaganie AF w sterowaniu lampa zewnętrzna i teraz trafia. Mimo tego i tak Sigma leży w Gdyni w serwisie.
    Twierdzą że coś z tym zrobią :-)
    Ostatnio edytowane przez Kernel ; 16-01-2015 o 12:10
    Canon EOS R, Canon RF 35 mm f/1.8 IS STM Macro, Canon RF 85 mm f/2 Macro IS STM, Tamron 24-70 mm f/2.8 Di VC USD G2, Canon Speedlite C580EX II

No cóż...nie wchodziłem na fora, nie czytałem itd. Myślałem, że nowy obiektyw będzie bez wad. Kupując nowy samochód z salonu nie jedzie się od razu na serwis ustawiać zbieżność? Widocznie z optyką jest inaczej...

Cytat Zamieszczone przez Canon7D Zobacz posta
    No cóż...nie wchodziłem na fora, nie czytałem itd. Myślałem, że nowy obiektyw będzie bez wad. Kupując nowy samochód z salonu nie jedzie się od razu na serwis ustawiać zbieżność? Widocznie z optyką jest inaczej...
    Z tymi samochodami, to bym uważał. Kobieta kupiła w dobrej cenie samochód i po 2 miesiącach pojawiła się na przedniej klapie wyblakła wielka jedynka. Był to samochód powystawowy wcześniej oklejony folią reklamową.
    Z optyką już tak jest, że Canon nie dzieli się wszystkimi zmianami, które dokonuje w nowych aparatach w swoim systemie. Dlatego czasami Tamrony i Sigmy potrzebują regulacji. Najgorzej jak wysyłasz do serwisu i przychodzi odp., że wszystko ma swój zakres regulacji i lepiej już nie będzie.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Z optyką już tak jest, że Canon nie dzieli się wszystkimi zmianami, które dokonuje w nowych aparatach w swoim systemie. Dlatego czasami Tamrony i Sigmy potrzebują regulacji.
    Canony z Canonami, czy Nikony z Nikonami też dość często wymagają regulacji. Wszyscy maja jakieś swoje dopuszczalne odchylenia i mamy jak mamy, bf/ff albo jeszcze inne paskudztwa.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sochaczew

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Canony z Canonami, czy Nikony z Nikonami też dość często wymagają regulacji. Wszyscy maja jakieś swoje dopuszczalne odchylenia i mamy jak mamy, bf/ff albo jeszcze inne paskudztwa.
    Istotną różnicą jest sposób w jaki dany serwis podchodzi do realizacji. Kalibrowałem body w serwisie Canona na Żytniej, zajęło im to 3 dni robocze i z czystym sumieniem mogę ocenić to na 5. Zarówno kontakt, możliwość dogadania się w razie jakiegoś wcześniejszego odbioru własnego jak i samej kalibracji. Niestety o serwisie Sigmy tego powiedzieć nie mogę Dzisiaj mija 14 dzień kalendarzowy a za kalibrację nawet się nie wzięli. Ja rozumiem, że różnie bywa i czasem może się przedłużyć ale tutaj nawet nie otrzymałem żadnej informacji. Może tylko ja tak trafiłem
    Ostatnio edytowane przez Kernel ; 21-01-2015 o 18:26
    Canon EOS R, Canon RF 35 mm f/1.8 IS STM Macro, Canon RF 85 mm f/2 Macro IS STM, Tamron 24-70 mm f/2.8 Di VC USD G2, Canon Speedlite C580EX II

Cytat Zamieszczone przez Kernel Zobacz posta
    Kalibrowałem body w serwisie Canona na Żytniej, zajęło im to 3 dni robocze i z czystym sumieniem mogę ocenić to na 5.
    Miałem dokładnie tak samo, trzy dni z czego 2 to czas przesyłki. Z kalibracji w serwisie Sigmy korzystałem jakieś 2 lata wstecz, łącznie z czasem przesyłek zajęło to 8 dni, z kalibracji w serwisie Tamrona korzystałem 2 razy, raz zajęło im to z przesyłkami 4 dni, za drugim razem 13. Nie ma reguły.

Uprawnienia umieszczania postów