Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: 7D + Sigma 17-50 f2.8 problem z ostrością

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sochaczew

Domyślnie Odp: 7D + Sigma 17-50 f2.8 problem z ostrością

Opisałem mój problem Sigmie Polska i otrzymałem informację, że muszą wyjaśnić sprawę z serwisem a po konsultacjach otrzymam odpowiedź. Zapytali jakie proponuję rozwiązanie. Poinformowałem, że chcę zwrot gotówki. Z uwagi na problem chciałbym osobiście dokonać wyboru w Sigma Pro Centrum w Warszawie. W ciągu kilku dni mają się odezwać. Ciekawe co wymyślą... Jak nic satysfakcjonującego to zostaje allegro
    Canon EOS R, Canon RF 35 mm f/1.8 IS STM Macro, Canon RF 85 mm f/2 Macro IS STM, Tamron 24-70 mm f/2.8 Di VC USD G2, Canon Speedlite C580EX II

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Kernel Zobacz posta
    Ciekawe co wymyślą... Jak nic satysfakcjonującego to zostaje allegro
    Tak, a w opisie będzie, że w stanie znakomitym...czy może jednak z uwagą, że sprawiał kłopoty.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sochaczew

Podpialem swoją Sigme pod 600D i takiego problemu jak pod moją 7 nie było.
    Canon EOS R, Canon RF 35 mm f/1.8 IS STM Macro, Canon RF 85 mm f/2 Macro IS STM, Tamron 24-70 mm f/2.8 Di VC USD G2, Canon Speedlite C580EX II

Opisałem mój problem Sigmie Polska i otrzymałem informację, że muszą wyjaśnić sprawę z serwisem a po konsultacjach otrzymam odpowiedź. Zapytali jakie proponuję rozwiązanie. Poinformowałem, że chcę zwrot gotówki. Z uwagi na problem chciałbym osobiście dokonać wyboru w Sigma Pro Centrum w Warszawie. W ciągu kilku dni mają się odezwać. Ciekawe co wymyślą... Jak nic satysfakcjonującego to zostaje allegro
    U mnie, jak już pisałem, nie dość, że AF był nieobliczalny to jeszcze miałem rozmycie części kadru.
    Też interweniowałem w Sigmie Polska, zajęli się sprawą ale najważniejsza dla nich była opinia serwisu gdyńskiego, wg którego mój obiektyw był doskonały.
    W tej sytuacji Sigma Polska umyła ręce i zostało mi pozbycie się klamota.
    Obyś miał więcej szczęścia.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sochaczew

Właśnie otrzymałem informacje od serwisu Sigmy z Gdyni. Producent podjął decyzję zwrotu gotówki :-) Kupić przebrana Sigme czy dołożyć do używanego Canona 17-55 IS USM?
    Ostatnio edytowane przez Kernel ; 02-02-2015 o 16:52

Pełne uzależnienie

Dołóż do Canona.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

=Kupić przebrana Sigme czy dołożyć do używanego Canona 17-55 IS USM?
    ja bym przebierał i zakładał nowy temat
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Właśnie otrzymałem informacje od serwisu Sigmy z Gdyni. Producent podjął decyzję zwrotu gotówki :-) Kupić przebrana Sigme czy dołożyć do używanego Canona 17-55 IS USM?
    Pechowo trafiłeś na kiepską sztukę, ale dobrze, że zostanie zwrócona producentowi, a nie trafi "do ludzi".
    Skoro tak Ci się przytrafiło z sigmą, to pewnie już tylko Canon.

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ja bym przebierał i zakładał nowy temat
    Tylko w ten sposób.
    Musimy pamiętać, że Sigma najgorzej pracuje w systemie Canona.
    Lampa błyskowa + body Canona i Sigma to zagadnienie z pogranicza metafizyki. A z lampami YN, to już prawdziwe VooDoo czary.
    Moja Sigma trafi w punkt w trybie Al Servo, ale już na One-Shot tylko w przypadku, gdy auto-zoom dla czujnika lampy jest wyłączony. Bez znaczenia, czy oświetlenie czujnika AF jest włączone, czy wyłączone. Teoria z kolorkiem światła u mnie się nie sprawdza.
    W przypadku Canona 85/1,8 USM jest identycznie. Więc chyba Sigma jest tu najmniej winna w całym zestawie body-lampa-obiektyw.
    Może to dolegliwość korpusu 7D.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Robiłem ostatnio zdjęcia na balu właśnie takim combo: 7D+Sigma 17-50+YN-565EXII. Było ciemno to fakt ale ok 80% zdjęć mam nieostrych. Przy świetle dziennym jest OK. Jeszcze muszę zrobić jakieś testy plenerowych portretów z błyskiem modelującym bo coś czuję, że 2 niesystemowe urządzenia podpięte do 7D to dla niego za dużo. Chyba jednak będę się musiał rozstać z moją PRAWIE idealnie skalibrowaną i kompatybilną Sigmą.

BTW szwagier ma Sigmę 18-35A na D300s i aż żal mi D ściska jak widzę te foty...

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów