Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Nowe szkło do 5D Mk1

Mieszany widok

Domyślnie Nowe szkło do 5D Mk1

Hej.

Mikołaj był szczodry w tym roku więc czas kupić sobie prezent więc wybór padł na obiektyw.

Posiadam Canon 5D MkI do tego szkło 50 1.8 od Canona + 2 obiektywy Canona które pomine.

Pomyślałem że zakupie coś z przysłoną 2.8 ale na orginalne szkło Canona mnie nie stać wiec w grze pozostał Tamron oraz SIGMA a może coś jeszcze? (jakaś firma zapewne mi umkła).
    Wiem, że woja trwa na forach między Tamronem a Sigma i co forum to inna odpowiedź co lepsze.

Z tego co wyczytałem Sigma lepiej spisuje się optycznie ale jak wygląda kompatybilność tych obiektywów z dziadkiem jakim jest Mk1?

Mam dodatkow dwie oferty

SIGMA 24-70 2.8 EX DG MACRO z gwarancja który jest w tej samej Cenie co Tamron 28-75 więc znów przeszperałem internet i co opinia to inna...

Tak na moje oko Sigma wyglada bardziej pancernie natomiast Tamron taki jakis plastikowy
    Który z nich lepiej sprawdzi sie optycznie?
    A może jakiś inny słoik polecicie? ( co do kwoty im taniej tym lepiej ale 1500zł nie chciał bym przekroczyć)
    Ostatnio edytowane przez Sasquacz ; 13-01-2015 o 10:24

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Nowe szkło do 5D Mk1

Brałbym tamrona. Wskazane przetestowanie przed zakupem na okoliczność BF/FF.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Pominąłeś tokinę, której hasło reklamowe mówi, że mocniejsze są tylko czołgi Co fotografujesz i jaki masz budżet?

Wiedziałem, że jakaś firme opuściłem.

TO tak budżet 1200zł no moze 1500zł ale to z "bulem"

Co fotografuje hmm wszystko głównie skupiam sie na modzie ale często jestem w górach (downhill na rowerze).

Pytam się tak o Sigme gdyż mam oferte zakupu 20km od mojego miasta i mógł bym ją przetestować jednak jeżeli jej optyka jest warta tyle co 4 litery to ....

Miasto
    T.M.

Jak byś dobrze poszukał, to może byś trafił c24-105/4L

Zależy mi na świetle 2.8.

Boje się o Tamrona że rozleci sie przy upadku (przynajmniej tak wygląda na zdjeciach, chyba, ze to jest mylne wrażenie)

Mały Offtop zrobie:
    Ile może kosztować korygowanie BF/FF w serwisie? i jak długo to trwa ma ktoś z tym doświadczenia

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Sasquacz Zobacz posta
    Zależy mi na świetle 2.8.

Boje się o Tamrona że rozleci sie przy upadku (przynajmniej tak wygląda na zdjeciach, chyba, ze to jest mylne wrażenie)

Mały Offtop zrobie:
    Ile może kosztować korygowanie BF/FF w serwisie? i jak długo to trwa ma ktoś z tym doświadczenia
    Tamron się nie rozleci.
    W serwisie Canona nie skalibrują tobie sprzętu z tamronem. Trzeba uderzać do serwisu Tamrona. Lepiej od razu kupić celną sztukę. Sprawdź przede wszystkim czy nie ma FF na szerokim końcu. Do mody będzie super, do sportu nieco gorzej bo AF nie jest najszybszy. Jeśli 28mm jest wystarczające to chyba bym brał to szkło.

Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez Sasquacz Zobacz posta
    ale często jestem w górach (downhill na rowerze).
    ....
    Tu możesz nie dać rady. Nie ten af w body.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów