Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Exakta AF 75-300 4-5.6 moc. Canon EF

Dopiero zaczyna

Domyślnie Exakta AF 75-300 4-5.6 moc. Canon EF

Witam,

Czy ktoś się*spotkał z tytułowym obiektywem? Jakoś*nie mogę się doszukać na necie sampli.

Pozdr
    QBANIN

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Exakta AF 75-300 4-5.6 moc. Canon EF

Dopiero zaczyna

Tą stronę*akurat widziałem, niestety gwiazdki bez komentarzy lub sampli nie są dla mnie żadnym wyznacznikiem.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Rzecz pierwsza, to, że ma bagnet ef nie oznacza, że będzie współpracował z dslr na wszystkich przysłonach. Makro przy maksymalnej skali odwzorowania 1:4 to nawet nie close up, to fotografia zbliżeniowa. Pompka, zapewne bez uszczelnienia, więc w środku to i owo już znajdziesz, zwłaszcza że to już dziadek. No i przy średnicy 55mm licz się z tym, że maksymalna wartość przysłony wejdzie szybciutko, a jeżeli jest to plastik spodziewaj się luzów na tubusie. Czasem trafiają się starsze konstrukcje, które wynagradzają niedogodności bardzo dobrą optyką, ale to rodzynki. Gdyby to była stałka, byłoby ciekawie.

Dopiero zaczyna

Obecnie jako spacerzoomu używam leciwego ale bardzo ciekawego Canona 50-200 3.5-4.5 i bardzo go sobie chwalę, ale czasami by się przydało coś dłuższego w okolicach 300. Nowe plastikowce canona odpadają bo szkoda na to nerwów i pieniędzy, a takie właśnie dziadki potrafią pozytywnie zaskoczyć. Niestety Exakta kompletnie nic mi nie mówi i nie wiem czy warto się fatygować i go oglądać, czy to dziadostwo samo w sobie.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Poczytaj sobie tutaj, bo to chyba to samo.

Mystery lens: Carl Zeiss 75-300mm EF MC Macro zoom lens for AF/Digital Canon EOS - Photo.net Canon EOS Forum

Z tego co tam pisza to jest (było) chyba niezłe, Made in Japan i podobne do Sigm APO.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Dopiero zaczyna

Dzięki

Uprawnienia umieszczania postów