Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: migawka w 300d

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwietniowa
    zrobiłam wedle tych wskazówek i widzę ewidentnie małe lusterko...ale na MF nie da sie robic normalnych zdjec
    moje pytanie brzmi gdzie dać aparat do naprawy? ryzykowac jakims tam dobrze reklamowanym serwisem foto (znam tylko z tego że siebie chwali...ale może jest dobry) czy tez ponieść koszty ale mieć pewnosć że aparat został profesjonalnie naprawiony
    Zapytać powinieneś przede wszystkim portfela na jaką naprawę Cię stać, ale 400zł Żytniakom bym nie dał . Najlepiej byłoby zapytać ile chcą w serwisie o którym mówisz.

Generalnie uszkodzeniu uległa część mechaniczna, także cała "sztuka" to rozebrać EOSa i wymienić tą część. Druga sprawa to trwałość części... Nie wiem jak w wyższych modelach, ale w 300D bolec prowadnicy lusterka AF jest plastikowy i jeśli serwis wymieni Ci na taką samą oryginalną część od Canona to prędzej czy później znowu się urwie np. z powodu gwałtownej zmiany temperatur. A jeśli serwis będzie naprawiał "po swojemu" to jest szansa że założy metalowy bolec tak jak ja to zrobiłem w swoim 300D i dożywotnio nie ma prawa się urwać . Oczywiście w dalszym ciągu oferuję swoje uslugi .
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 09-04-2006 o 18:48
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Uprawnienia umieszczania postów