Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: migawka w 300d

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A z ciekawosci - puzzle tez bys przyjal? Znaczy te rozebrane juz trzysetki ktore ktos probowal zlozyc ale mu za duzo czesci zostalo .
    Przyjąłbym chociaż w dziecinstwie puzle gubiłem to mogłoby mi braknąć potem części .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

aroniusz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diodak
    Wszystko się zgadza.. jeśli ktoś się nie boi to może sobie sam rozkręcić obudowe, odlutować co przeszkadza i naprawić. Instrukcje które podał KuchateK z racji że maja fotki wystarczą. Kto nie chce ryzykować podwójnej naprawy może przesłać aparacik do mnie .
    Diodak a uszkodzoną migawkę też naprawiasz ? z mojej 300D wypadł taki kawałek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9f69dd999.html

Coś już napisał Awatar Priest
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

kurde coś ostatnio dużo 300D padło na to samo, może to jakiś wirus w powietrzu?
    mój też padł po ok 20000 zdjęć
    20D | kit | 17-40 4 L | sigma 70-300 | 50 1.8 II
    moja galeria zdjęć

iwan00
    Guest

Domyślnie

Witam, jestem fotoamatorem, za uciułane oszczędności kupiłem sobie używanego Canona 300d z przebiegiem około 55tys fotek, po kolejnych około 5tys wykonanym przeze mnie padła mi migawka ( jak podejżewam). Objawy: czarne fotki, error 99 na wyświetlasczu, zamknięta migawka w trybie "sensor clean". mam wobec tego pytanie natury użytkowej, jaka jest żywotność matrycy w 300-kach bo nie wiem czy opłaca mi się naprawiać migawkę jeśli po pół roku ma mi paść matryca.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iwan00 Zobacz posta
    Witam, jestem fotoamatorem, za uciułane oszczędności kupiłem sobie używanego Canona 300d z przebiegiem około 55tys fotek, po kolejnych około 5tys wykonanym przeze mnie padła mi migawka ( jak podejżewam). Objawy: czarne fotki, error 99 na wyświetlasczu, zamknięta migawka w trybie "sensor clean". mam wobec tego pytanie natury użytkowej, jaka jest żywotność matrycy w 300-kach bo nie wiem czy opłaca mi się naprawiać migawkę jeśli po pół roku ma mi paść matryca.
    Gdzieś czytałem że w 10D używanym bardzo intensywnie (redakcja) po ok. 0,5 mln zdjęć (migawka wymieniana kilkakrotnie) daje się zauważyć większe szumy na wysokich iso niż w egzemplarzu o dużo mniejszym przebiegu. Po za tym jakość obrazu jest nadal perfekt .
    Także ja bym zmienił i się nie zastanaiwał .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

iwan00
    Guest

Domyślnie

Dzięki, dodałeś mi wiary w mojego trabancika czy diodak jeszcze zajmuje się naprawami??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iwan00 Zobacz posta
    Dzięki, dodałeś mi wiary w mojego trabancika czy diodak jeszcze zajmuje się naprawami??
    O ile dobrze pamietam to Diodak naprawia uszkodzone lusterko od AF a nie padnieta migawke, ktora musi byc wymieniona przez serwis,.
    W 300D "firmowa" trwalosc migawki (niby gwarantowana przez producenta) to 50 tys... ja bym nigdy w zyciu nie kupil aparatu z przebiegiem ponad 50 tys bo to jasno oznacza ze migawka moze pasc lada moment i kolejne ok 600zl w plecy (a za taka doplate to juz jakies nowe body znajdziesz).

iwan00
    Guest

Domyślnie

W tym sęk, że cena była bardzo okazyjna, poza tym nie wiedziałem o tak niskiej żywotności migawki w tym modelu. Jeśli zapłacę teraz jeszcze 600 złoty za naprawę to osiągnę cenę używanych modeli z allegro. Cena 600,- to rozumiem na Żytniej, nie orientujecie się ile taka naprawa kosztuje w jakimś nieautoryzowanym serwisie? A najlepiej jakby ktoś znał adres takiego serwisu w Trójmieście.

Bywalec Awatar senturion
    Miasto
    Leżajsk-Dębica: Podkarpackie

Domyślnie

nie martw sie o 300d napewno przetrwa niejedno, sa egzemplarze co mają prawie 200tyś lapnięć i bez wymiany czego kolwiek. jeśli chodzi o serwisy inne niż w wawie to poszukaj na forum byo ich opisane pełno.
    REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez senturion Zobacz posta
    jeśli chodzi o serwisy inne niż w wawie to poszukaj na forum byo ich opisane pełno.
    A dasz dobry przyklad zgodnie z Pkt 7 Regulaminu: http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3 ?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów