niekoniecznie bo czasami podnieta migawka objawia sie utrata synchronizacji z fleszem...Zamieszczone przez KuchateK
niekoniecznie bo czasami podnieta migawka objawia sie utrata synchronizacji z fleszem...Zamieszczone przez KuchateK
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150
bez flasha też tak samo sie zachowuje jak z flashem
mam pytanie jeszcze jedno czy ktoś z was zna serwic foto poza żytnią? w okolicy GLiwc
Jaki przebieg ma Twój aparat? Po ilu zdjęciach pojawiła się ta awaria?Zamieszczone przez kwietniowa
no ma pond 15000.... pasjonuje sie makrami i dosc duzo robię zdjec
Hmm nie podoba mi się taki wynik szczerze mówiącMoże to wyjątek od reguły, bo jednak wiele trabantów wytrzymuje do tych 50 tys., ale nie chciałbym żeby mój padł po 15 tys.
Mój 300D padł też po 15k zdjęciachZamieszczone przez kwietniowa
. Najprawdopodobniej masz problem z niepodnoszącym się lusterkiem od AFa. Odepnij obiektyw od body, i delikatnie podnieś lustro główne do góry. Jeśli zobaczysz całe okienko migawki z listkami to znaczy, że problem z migawką, a jeśli zobaczysz po drodze mniejsze lusterko zasłaniające migawkę to problem jest z lustrem AFa i trzeba naprawić. Jeśli na gwarancji to 0zł, jesli po gwarancji to Żytnia 390zł lub ewentualnie nieautoryzowany serwis Diodaka za polowe ceny
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Napewno nie zepsujesz?![]()
![]()
Ile dajesz potem gwarancji na naprawe?
![]()
...
A ja sobie tak (odpukać, tfu tfu) profilaktycznie zapiszęZamieszczone przez Diodak
![]()
Po mojej naprawie nie ma takiej możliwości, żeby się znowu zepsuło. Ja wymieniam na metal a nie plastik i można bezpiecznie robić foty na mrozie
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm