Boże, jakim jestem szczęśliwym człowiekiem. Tyle kółek nastaw w życiu miałem, w żadne się nigdy nie wsłuchiwałem. A przecież mogły inaczej klikać!
Boże, jakim jestem szczęśliwym człowiekiem. Tyle kółek nastaw w życiu miałem, w żadne się nigdy nie wsłuchiwałem. A przecież mogły inaczej klikać!
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Ja też, zwłaszcza że jak focę tym body to do bębenków dociera ponad 80 decybeli - bardziej się boję że ogłuchnę od silników na dopalaczach niż usłyszę kiedykolwiek coś w body.
10D + Stuff
Każdy lubi coś innego. ja focę tym przyrodę więc nie mam problemu z dopalaczami (a może szkoda) bo przez to słyszę dobrze to cholerne kółko.
mniejsza o to, może rzeczywiście przesadzam ale nie pytam o to czy przesadzam tylko pytam o to czy macie podobnie. zrobiłem filmik, mniej więcej to wygląda tak:
http://www.na.marcinrejment.pl/pliki/canon/can.mp4
Nie bardzo mnie interesują problemy egzystancjonalne (lub ich brak) wynikające ze słuchania czy niesłuchania kółek. Pytanie jest inne.
Pozdrawiam
no nie, jednak u Ciebie to wyglada powaznie, u mnie jest zupełnie inaczej/ciszej/ wrecz niezauwazalnie, dziwne jest to, że to drugi taki egzemplarz, swoja droga,nie mozna wykluczyć wadliwej serii i tego że do jednego sklepu trafiło kilka takich puszek..., z jakiego miasta jestes? może w okolicy jest inny uzytkownik tego body?
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Ostatnio edytowane przez tombas ; 13-04-2016 o 08:31
Po prostu nie wierzę aby dwa te same modele były walnięte pod względem kółka.
Jak sam przyznałeś kilka postów wyżej twoje kółko także idealnie nie działa
"zrobiłem eksperyment, kłade kciuk na godz.12 i kręce w prawo i koło godz. 3 zaczyna byc minimalnie głośniej, potem jak dojade (nie przerywając) do godz. 6 jest ciszej, reasumując, wydaje mi sie że to kwestia jakiegos połozenia koła nastaw (minimalna ruchomośc w kilku płaszczyznach) i róznego nacisku kciuka na nim, bo jak przesuwac po jednym "kliku" to cały czas jest cicho."