Cytat Zamieszczone przez niki68 Zobacz posta
Aby ten wątek miał jeszcze jakikolwiek sens proponuję schemat:
fot tak jak zamieszczamy, pod spodem link do pliku RAW lub jpg w oryginale prosto z puszki,
opis ustawień AF jeśli zmienione,
sposoby rozwiązania problemu jeśli wystąpiły i ktoś sobie życzy.
Ocena możliwości aparatu na podstawie fotek w rozmiarze 1000 px i warunków fotografowania to jakieś nieporozumienie. A porównywanie 7D do 6D czy 5D mz. jeszcze większe.
Przeczytałem te 55 stron. W większości to mniej lub bardziej zajadła dyskusja o wyższości świąt nad świętami ...
Jeżeli ktoś uważa, że 7D II to g...o to i tak zdania nie zmieni. Kto uważa, że dobry i kupił - niech fotografuje i ma z tego przyjemność :-)
Pliki RAW by się przydały. Jak ktoś nie ma możliwości zamieszczenia na FTP na dłuższy czas, to przynajmniej niech wrzuci na 30dni. Po tym czasie można spokojnie skasować.
7D2 to aparat, na który decydują się ludzie, którzy wiedzą czego chcą. A jak ktoś miał go już w ręku, to wie już na 100%, czy mu pasuje. Mam słabą szklarnię i chyba go kupię, bo FF mnie zrujnuje ze względu na brak obiektywów. Głównie podstawowego zooma. Potrzebuję lepszego wysokiego ISO niż to, które mam w 7D1. Przesiadkę na FF muszę odłożyć na jakiś czas. Trudno na Marsa (@TRSiak) polecę innym razem.