Kos.
Kos.
Ładny kos.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Nie wiem, może jestem nieco dziwny, ale przyjemniej ogladam fotki z jakimś "punktem odniesienia", badylem, drzewem, skałą - czymkolwiek.
Choć to nie jest z zupełności galeria.
Takie gołe zdjęcie ptaka w przestrzeni jest takie właśnie "gołe", bo nie wiem jak to inaczej określić
Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale takie jest moje odczucie.
P.S. Ale to miało być na temat 7D2, to jest, znaczy - AF dobrze trafił.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 01-06-2015 o 21:24
A czy punktem odniesienia może być drugi ptak?
Żartuję, masz rację oczywiście. Tylko że w powietrzu trochę trudno o punkty odniesienia. A jak już się jakiś trafi to na bank AF też w niego trafi
Na ziemi trochę łatwiej. Łozówka, tym razem dzikaCzasem też się da podejść.
--- Kolejny post ---
Mam pytanie do użytkowników Canon 7d mark 2. Czy macie problemy z kartą CF w tym aparacie ? Ja ostatnio mam problem którego nie potrafię zdiagnozować. Po zakupie aparatu wyposażyłem go w dwie karty. Pierwsza to Kingston 32 GB SDHC (zapis 90 mb/s odczyt 45mb/s). W drugi slot wrzuciłem kartę CF Sandisk ultra 32 gb (zapis odczyt 50 mb/s). W aparacie ustawiłem aby po zapisaniu karty CF kontynuował zapis na SD. Gdy zapełniłem kartę CF wyświetlił mi się komunikat ze nie może kontynuować zapisu na karcie SD (dla mnie niezrozumiałe). Po wyjęciu karty okazało się że zarówno aparat jak i komputer nie widzi karty CF wypełnionej zdjęciami. Mało nie dostałem zawału ale zdjęcia udało się odzyskać. Oddałem kartę do sklepu otrzymałem następną. Po włożeniu jej do aparatu długo świeciła się czerwona dioda aż w końcu wyświetlił się komunikat że aparat nie potrafi jej sformatować. Kartę wrzuciłem w czytnik i karta niewidoczna w systemie. Postanowiłem znowu ją wymienić. Kolejny raz uwzględniono gwarancję i otrzymałem już trzecia karte. Dziś wrzuciłem tylko ją do aparatu i poszedłem w plener. Sformatowałem ją w aparacie - żadnych nieprawidłowości, robię zdjęcia - wszystko gra, po zrobieniu około 100 zdjęć robię podgląd i okazuje się że jedno zdjęcie z niewiadomych przyczyn nie chce się wyświetlić, aparat wyświetla znak zapytania. Ok robię zdjęcia dalej gdyz nie pomyślałem ze to zapowiedz katastrofy. Po skończonej sesji. W domu podpinam kartę do czytnika ... wisi nie może odczytać karty, wkładam kartę do aparatu twierdzi że nie może jej odczytać ..... nie muszę pisać co w tym momencie czułem. Co jest do jasnej cholery bo już zgłupiałem. trzy karty CF padnięte pod rząd to raczej mało prawdopodobne więc może aparat ? oczywiście problemu nie mam na kartach SD. Co o tym myślicie ?
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Ja jadę na Sandiscu Extreme 120 MB/s. Żadnych problemów.
Kot
... a czy możliwe jest że mam uszkodzony czytnik ale tylko CF w body ?? może on robi jakieś zwarcie bo karty po takim zachowaniu do niczego już się nie nadają
I jeszcze pliszka na dobranoc.