Pokaż wyniki od 1 do 10 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Mieszany widok

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Uważam, że wystarczyło dodać obok zdjęcia, że to dość duży crop i nie byłoby niedomówień. Szkoda, że ten ''niecropowany'' w jeszcze mniejszej rozdzielczości...

Może mam już spaczony światopogląd przez 6d, ale u mnie znacznie mocniejsze cięcie kadru daje mimo wszystko i tak dużo lepszy obrazek, ale tu znowu wracamy do aps-c vs ff... chociaż nie wiem czy mimo wszystko nawet bardzo mocny crop nie dałby więcej detalu itd niż taki sam kadr z aps-c (analogicznie z aps-c ścięłoby się mniej)
    Ostatnio edytowane przez RTSiak ; 01-02-2015 o 19:18

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Uważam, że wystarczyło dodać obok zdjęcia, że to dość duży crop i nie byłoby niedomówień. Szkoda, że ten ''niecropowany'' w jeszcze mniejszej rozdzielczości...

Jednak co by nie robić tego co daje aps-c się nie przeskoczy ;/
    Krótko mówiąc jak próbuję zrobić 300KB to mi się zdjęcie rozjeżdża. Przy 500KB jest jeszcze w miarę ok. Nawet spory crop. Może kiedyś opanuję trudną sztukę zmniejszania zdjęć.

Tamten crop też był dobry tylko po zmniejszeniu się rozjechał. A ten nie.... Nie do końca rozumiem na czym to polega. Dlaczego np pełny kadr z raw wywołany do jpg ma 300KB a wycinek czyli crop 100% ma np 450KB. Potem trzeba go zmniejszać i... zaczyna się jazda w dół. Z jakością.
    Ostatnio edytowane przez Irek07 ; 01-02-2015 o 19:47

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    Może mam już spaczony światopogląd przez 6d, ale u mnie znacznie mocniejsze cięcie kadru daje mimo wszystko i tak dużo lepszy obrazek, ale tu znowu wracamy do aps-c vs ff... chociaż nie wiem czy mimo wszystko nawet bardzo mocny crop nie dałby więcej detalu itd niż taki sam kadr z aps-c (analogicznie z aps-c ścięłoby się mniej)
    APS-C vs FF to bzdura... ;-). Nowe 7D na pewno daje radę i jest świetne. Wg mnie 6D i 7D spisują się znakomicie w różnych obszarach.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Teraz też nieostre i nietrafione?
    Tu wygląda całkiem inaczej, czyli dobrze. Tak jak powinno.

Uprawnienia umieszczania postów