u mnie nie
wchodzę w zakładkę ustawiam aby wyświetlały. Zatwierdzam przyciskiem set. Sprawdzam po chwili czy zachowały się ustawienia. Są zachowane. Mimo to nie wyśwetla
u mnie nie
wchodzę w zakładkę ustawiam aby wyświetlały. Zatwierdzam przyciskiem set. Sprawdzam po chwili czy zachowały się ustawienia. Są zachowane. Mimo to nie wyśwetla
Musisz wyłączyć korekcję aberracji obiektywu. Powinno zadziałać
z powiększeniami odtwarzanych obrazów sprawdzałem - nie wyświetla
korektę obiektywu mam włączoną. Nie próbowałem tej kombinacji. Jak będę popołudniu w domu wyłączę i sprawdzę
Wyłączyłem korekty obiektywu (wszystkie 3)
Bez skutku
Czyzby blad oprogramowania?
Zresetuj wszystkie funkcje indywidualne oraz C1,2,C3. Następnie włącz tylko wyświetlanie pkt AF. Powinno pomóc. Jeżeli nie pomoże to warto będzie zainstalować nowy firmware w wersji 1.1.0 . Np. ze strony Canon Polska:EOS 7D Mark II - Canon Polska
Nie śledziłem dokładnie wątku,ale w przypadku kompletnego "ZAMOTANIA" zazwyczaj robię reset do ustawień fabrycznych.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Robiłem reset do ustawień fabrycznych zaraz na początku. Nie resetowałem C1,C2 i C3.
--- Kolejny post ---
Z wgraniem nowego firmware chce odczekać na ewentualne błędy
--- Kolejny post ---
Pokasowane nastawy
Bez zmian
W dpp mogę podejrzeć ale na wyświetlaczu aparatu nie
Kombinowania ciąg dalszy
Zadziałało. Miałem ustawiony tryb zapisu odrębnego 1 karta RAW druga mRAW. Ustawiłem zapis jednokrotny czyli na obu to samo tj RAW. Jakimś cudem zadziałało. Jakimś cudem bo potem wróciłem do zapisu odrębnego i cały czas działa tzn mogę włączyć i wyłączyć. Ale wyświetla mi punkty na zdjęciach zrobionych od tego momentu. Na tych zrobionych wcześniej jest bez zmian. W międzyczasie jeszcze zmienilem af z pojedynczego na punktowy. Ale to też nie miało znaczenia.
Dalej mi to wygląda na błąd oprogramowania