Strona 78 z 86 PierwszyPierwszy ... 28687677787980 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Po prostu nie wierzę aby dwa te same modele były walnięte pod względem kółka.
    Jak sam przyznałeś kilka postów wyżej twoje kółko także idealnie nie działa

"zrobiłem eksperyment, kłade kciuk na godz.12 i kręce w prawo i koło godz. 3 zaczyna byc minimalnie głośniej, potem jak dojade (nie przerywając) do godz. 6 jest ciszej, reasumując, wydaje mi sie że to kwestia jakiegos połozenia koła nastaw (minimalna ruchomośc w kilku płaszczyznach) i róznego nacisku kciuka na nim, bo jak przesuwac po jednym "kliku" to cały czas jest cicho."
    napisałem spoko, wstawiłem emota, naprawde nie chce sie kłocic...
    oglądałes filmik, kolegi?, ja tak, i moje kółko jest niesłyszalne w porównaniu z jego, pisząc swojego posta nie miałem swiadomości o jakich dzwiekach jest mowa (filmik pojawił sie dopiero wczoraj) i zapewniam Cę raz jeszcze to nie są te same dzwięki/rodzje dzwieków o głosności juz nie wspomne
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    oglądałes filmik, kolegi?, ja tak, i moje kółko jest niesłyszalne w porównaniu z jego, pisząc swojego posta nie miałem swiadomości o jakich dzwiekach jest mowa (filmik pojawił sie dopiero wczoraj) i zapewniam Cę raz jeszcze to nie są te same dzwięki/rodzje dzwieków o głosności juz nie wspomne
    Ależ ja także nie chcę się kłócić

Filmik oglądałem. Oglądałem także filmik jakiegoś usera który nagrał działanie AF w jakiejś elce twierdząc że jest głośne. Wystarczy czuły mikrofon i przypuszczam, że działanie twojego kółka na filmiku wyszłoby tak samo głośno. Ale dajmy spokój. Kółko jest, działa i to jest najważniejsze.

W takim Nikonie w ogóle nie ma kółka i wszyscy są szczęśliwi

--- Kolejny post ---

Ależ ja także nie chcę się kłócić

Filmik oglądałem. Oglądałem także filmik jakiegoś usera który nagrał działanie AF w jakiejś elce twierdząc że jest głośne. Wystarczy czuły mikrofon i przypuszczam, że działanie twojego kółka na filmiku wyszłoby tak samo głośno. Ale dajmy spokój. Kółko jest, działa i to jest najważniejsze.

W takim Nikonie w ogóle nie ma kółka i wszyscy są szczęśliwi

zrobiłem eksperyment, kłade kciuk na godz.12 i kręce w prawo i koło godz. 3 zaczyna byc minimalnie głośniej, potem jak dojade (nie przerywając) do godz. 6 jest ciszej,
    Przed chwilą zrobiłem jeszcze raz taki macalny eksperyment w 6D. Jest dokładnie tak jak piszesz. 7D nie mam więc nie sprawdzę.

Uzależniony

Tak bardzo nie chcesz się kłócić, że aż dwa razy to napisałeś A wracając do tematu, to moje pokrętła też wydają nieraz dziwne dźwięki. Te nowe puszki są jakoś oszczędnie wykonane.
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Kłótnia jest a fotek nie ma .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Coś już napisał

Brakuje mi możliwości podglądu CR2 w oknie folderu Windowsa 7. Udało się komuś znaleźć jakąś aktualizacje do Windowsa?
    C6DII, C7DII, 400mm f5.6, 17-40 f4.0L, Golphoto YH324C, Yongnuo600EX_RT

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Tak udany że mówiąc wprost nie wyobrażam sobie żeby mogło być lepiej. Tego nie da się opisać, to trzeba spróbować samemu Mówię o pracy AF. A jakość obrazka.... No na pewno zdecydowanie bliżej 6D niż 60D. Pomimo pogody w jaką nikt normalny zdjęć nie robi kilka wyszło naprawdę fajnie. A ISO 3200, przy dobrym naświetleniu, czyściutkie jak łza. I jeszcze jedno. Współpraca z konwerterem. Mam Kenko 1.5. AF pracuje minimalnie wolniej niż bez konwertera. Trafia idealnie. Czego chcieć więcej ?
    Możesz podzielić się opinią o współpracy tego tandemu, jakie stosujesz ustawienia przy pracy na AIServo, czy nadal jesteś zadowolony.
    Niestety ja po przejściu na 7DMII z 7D zauważyłem, że moje fotki są nieostre strzelane w tym tandemie. Tak sobie pomyślałem, że może konstrukcja obiektywu konkretnie USM nie nadąża za AF w 7DMII. Byłbym wdzięczny za Twoją opinię
    Kozak
    7DMII, 5DMII, 60D, EF 70-200 4 L USM, EF-400/5,6 L, i Sigma serii A 50 i 35

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez niemar Zobacz posta
    Brakuje mi możliwości podglądu CR2 w oknie folderu Windowsa 7
    Dlaczego nie używasz do podglądu czegoś normalnego sprawnego,sprawdzonego: np IRFANVIWEW ?
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto

Mam prośbę. Czy mógłby ktoś u siebie sprawdzić czy przy podpiętym obiektywie z silnikiem USM i z załączonym IS po przełączeniu się na podgląd Live View w trybie foto słychać iż cały czas pracuje IS pomimo tego iż nie dotykamy żadnego przycisku na aparacie? Ja tak mam w 5DS. 7D Mk II to poza matrycą bliźniacza puszka dlatego się pytam, wiedziałbym wtedy czy jest to normalne zachowanie czy też nie. Z góry dziękuję za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 18-06-2016 o 01:10

Pełne uzależnienie
    Miasto

"to poza matrycą bliźniacza puszka" w sensie różnicy w fizycznej wielkości matrycy, gęstość pikseli upakowanych na obydwu matrycach o ile dobrze pamiętam pozostaje ta sama. No i oczywiście 7D Mk II jest znacznie szybszy od 5DS jeżeli chodzi o zdjęcia seryjne.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 18-06-2016 o 08:23

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Mam prośbę. Czy mógłby ktoś u siebie sprawdzić czy przy podpiętym obiektywie z silnikiem USM i z załączonym IS po przełączeniu się na podgląd Live View w trybie foto słychać iż cały czas pracuje IS pomimo tego iż nie dotykamy żadnego przycisku na aparacie? Ja tak mam w 5DS. 7D Mk II to poza matrycą bliźniacza puszka dlatego się pytam, wiedziałbym wtedy czy jest to normalne zachowanie czy też nie. Z góry dziękuję za pomoc.
    Nie wiem czy to dobrze czy to źle, ale IS działa normalnie, czyli nie cały czas.

Strona 78 z 86 PierwszyPierwszy ... 28687677787980 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów