Strona 7 z 86 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Zaraz temat zbliży się do poziomu: FF vs CROP lub o Głębi Ostrości .
    Dzięki takim Twoim wpisom masz to na bank.
    Jak nie życzysz sobie żeby ludzie rozmawiali, to nie ma sprawy. Zawsze można przejść do liczenia linii na matrycy, monitorze, w drukarce albo biurowej niszczarce. Oraz bicia piany. Typu moja racja jest bardziej mojsza.
    7D2 ma matrycę, która szumi i tu Canon się nie popisał. Ten aparat ma też najlepszy AF w APS-C.

Sprzęt jest ważny, bo im lepszy aparat, tym więcej możliwości dla fotografa. Pod warunkiem, że użytkownik tego potrzebuje.
    Przez analogię: "dobra pamieć nie gwarantuje dobrych wspomnień".
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Dzięki takim Twoim wpisom masz to na bank.
    Jak nie życzysz sobie żeby ludzie rozmawiali, to nie ma sprawy
    Eee tam ,dorabiasz długą ideologię do krótkego zdania ,chodziło mi o to,że ww wątkach
    po kilkudziesieciu stronach nie było żadnych sensownych a tym bardziej praktycznych wniosków.I tyle.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Eee tam ,dorabiasz długą ideologię do krótkego zdania ,chodziło mi o to,że ww wątkach
    po kilkudziesieciu stronach nie było żadnych sensownych a tym bardziej praktycznych wniosków.I tyle.
    No to się o nie postaraj, bo to Ty masz ten cudowny aparat.
    Inaczej zostaną sponsorowane testy Optyczne.pl. Tam zawsze wszystko jest cacy. Np Tamron 17-50/2,8 VC nie doczekał się do dzisiaj testu, mimo nacisku forumowiczów optyczne.pl. Odnoszę wrażenie, że go nie będzie, bo być nie może.
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Inaczej mówiąc Zyskowi, moim zdaniem, chodziło o to że tytuł tego wątku brzmi "Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady".... i żeby nie zagłębiać się w tym wątku w teorie które, z przyczyn oczywistych, są nie do udowodnienia.
    Wypiję kawę i, pomimo padającego śniegu, wychodzę za chwilę na dwór / pole z psem i aparatem. Pewnie trzeba będzie użyć ISO 3200 i 6400. I jakoś nie mam obaw

Pełne uzależnienie Awatar zysk

No to się o nie postaraj, bo to Ty masz ten cudowny aparat
    Ale ja nie mam zamiaru tej cudowności chwalić ani pisać pochwalnych tekstów .
    Kilka fotek wrzuciłem ,jesli tylko trafię coś sensownego to znów wrzucę.
    Przecięż nie będę robił testów klamerkowych czy bateryjkowych .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    ... Wypiję kawę i, pomimo padającego śniegu, wychodzę za chwilę na dwór / pole z psem i aparatem. Pewnie trzeba będzie użyć ISO 3200 i 6400. I jakoś nie mam obaw
    I to już jest temat. Jak możesz zrób 3 foty tego samego motywu na ISO 1600, 3200 i 6400. I zamieść RAW-y na FTP. Jak nie masz możliwości wstawienia tak dużych plików w sieci, to prześlij na cobalt@fr.pl. Wrzucę na tydzień na swoim koncie.
    Dobrze byłoby gdybyś nie korzystał w puszce z żadnych redukcji - szumu, jasnych partii obrazu, styl obrazu standard itd. Jeżeli nie jest to dużym utrudnienie dla Ciebie.
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec
    Miasto
    Kraków

I to już jest temat. Jak możesz zrób 3 foty tego samego motywu na ISO 1600, 3200 i 6400. I zamieść RAW-y na FTP. Jak nie masz możliwości wstawienia tak dużych plików w sieci, to prześlij na cobalt@fr.pl. Wrzucę na tydzień na swoim koncie.
    Dobrze byłoby gdybyś nie korzystał w puszce z żadnych redukcji - szumu, jasnych partii obrazu, styl obrazu standard itd. Jeżeli nie jest to dużym utrudnienie dla Ciebie.
    Z miłą chęcią ale może nie tym razem Nie wiem jak gdzie indziej, ale pod Krakowem, mówiąc delikatnie, pogoda nie sprzyja robieniu zdjęć. Jest szaro, buro i ponuro i do tego wali śniegiem.
    Przetestowałem AF w ciężkich warunkach. Założyłem 100mm L macro, zrobiłem 20 zdjęć, seriami po 3, 4 i 5. Biało czarny pies szybko biegnący w moją stronę. I muszę stwierdzić że 7DII to nudny aparat. Na 20 zdjęć 16 trafionych ( czyli ostro, z poprawką na warunki, przy cropie 100% ) i 4 zdjęcia prawie trafione. Czyli wczorajszy dzień spędzony na teorii i ustawianiu aparatu nie poszedł na marne.

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Z miłą chęcią ale może nie tym razem Nie wiem jak gdzie indziej, ale pod Krakowem, mówiąc delikatnie, pogoda nie sprzyja robieniu zdjęć. Jest szaro, buro i ponuro i do tego wali śniegiem...
    I o to chodzi, bo w słoneczku będzie OK. A mnie o szumozę chodzi.
    Warto uchwycić kadr w którym mamy fragment szary jasny, szary ciemny, niebieski i czerwony.
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar RTSiak

To tez dobre pytanie, jak z czerwienią w mk2? mk1 pluła prawie radioaktywnym czerwonym (szczególnie przy sztucznym oświetleniu)

16 w celu na 20 to jak dla mnie bardzo dobry wynik.

cobalt postaraj się na następnym meczu chociaż na 5min pożyczyć mk2 i postrzelać do sportowców, to też będzie dość pomocne.

Kolega zysk tak bardzo chciał uniknąć pitolenia o byle czym, że sam sprokurował prawie całą stronę nic nie wnoszących postów

Bywalec
    Miasto
    Kraków

I o to chodzi, bo w słoneczku będzie OK. A mnie o szumozę chodzi.
    Warto uchwycić kadr w którym mamy fragment szary jasny, szary ciemny, niebieski i czerwony.
    Więcej dzisiaj zdjęć nie robię. W taką pogodę to się nawet psa nie wygania na pole
    Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie biegającego psa z różową piłką zrobione w fatalnych warunkach to ja Ci mogę rawa wysłać. Pamiętaj tylko że to był test AF. Zdjęcia robione bez przywiązywania większej wagi do ustawień bo i tak z założenia miały wylądować w koszu. Najwyższe ISO 800. Chcesz ?

Strona 7 z 86 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów