Strona 65 z 85 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Dziekuje za info, ktore mnie uspokoilo.
    Co do bufora i kart to 20D przy kartach 15-20MB/s spokojnie robi serie 6 zdjec raw+jpeg bez zajakniecia - czyli wedle danych z folderu. Na karcie 50MB/s bufor zrzuca szybciej niz na powyzszych.

Co do 7 to przeraza mnie ilosc negatywnych opini i ubolewan skoro to jest swietny sprzet...

Caly czas zastanawiam sie nad 7d2 vs 6d i wiem ze to rozne aparaty jednak chcialbym by pociagnal mi tez z 10lat i nadal robil dobre zdjecia...

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Cytat Zamieszczone przez pluszaq Zobacz posta
    Caly czas zastanawiam sie nad 7d2 vs 6d i wiem ze to rozne aparaty jednak chcialbym by pociagnal mi tez z 10lat i nadal robil dobre zdjecia...
    Jeśli chodzi o wykonanie to 7DII spokojnie pociągnie 10 lat. Budowa i zabezpieczenia przeciw elementom jednymi z najlepszych (chyba tylko 1DX ma lepsze). Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie do czego Ci to potrzebne i jakie masz szkła (lub w jakie chcesz inwestować). Jeśli AF jest kluczowym, potrzebujesz zasięgu (szkła EF-S i EF) i zabezpieczenia to 7DII jest bezkonkurencyjny. Jeśli chcesz ciekawszy obrazek, nie potrzebujesz tyle światła i robisz szersze kadry (szkła EF) - 6D w tym wypadku i cenowo jest nie do pobicia (teraz już na ebay'u do kupienia za 989$ grey market).

Ja korzystam z 7DII do fotografii na pokazach lotniczych i do typowej fotografii lotniczej (A2A/A2G). Nie mam żadnego zarzutu do tego aparatu. Podczas pokazu w Pardubicach w maju 5h w pełnym słońcu, ze mnie się lało (większość z tego na aparat i obiektyw) i przy tak nagrzanym powietrzu aparat śmigał aż miło. Teraz będzie kolejny test na NATO Days we wrześniu.
    10D + Stuff

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Co do 7 to przeraza mnie ilosc negatywnych opini i ubolewan skoro to jest swietny sprzet...
    Jak czytam opinie o jakimś aparacie, to zwyczajowo idę na flickera i patrzę co ludzie i jak focą danym sprzętem.

https://www.flickr.com/search/?text=...stingness-desc dlatego nie mam wątpliwości że malkontenci po prostu mają problem bardziej ze sobą niż z aparatem patrząc na efekty pracy innych osób.
    10D + Stuff

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Przyjaciele:co Wy o tym zapychaniu bufora pleciecie ? .
    Lotnictwo,biegające zwierzaki,sport,samochody.
    Nie ma sensu użyć więcej niż kilka klatek na jedno ujęcie.
    To wytrzyma każda karta i każdy aparat
    to moje subiektywne zdanie
    btw
    7DII to świetny aparat ,chyba sie rozstanę z 5DIII.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Nie ma sensu użyć więcej niż kilka klatek na jedno ujęcie.
    I tu Zysk ma absolutną rację. Powiem na przykładzie ptaków. Dwie, góra trzy klatki w serii. Więcej nie ma sensu. I najczęściej możliwości.

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    7DII to świetny aparat ,chyba sie rozstanę z 5DIII.
    A tu Zysk absolutnie racji nie ma Tzn 7DII to naprawdę świetny aparat ale z 6D się nie rozstanę. Obrazek z 6D to jest zupełnie inna bajka.
    Po zastanowieniu dodam że Zysk może mieć rację ale pod jednym warunkiem. Że obrazek z 5DIII jest gorszy niż z 6D

Dopiero zaczyna

Zysk, mam nadzieje ze przeczytasz moj pierwszy post jeszcze raz...
    Chodzilo mi ze bufor blokuje aparat po wykonaniu 1 serii niezaleznie jak dlugiej, tzn juz po np 3 fotkach trzeba czekac na oproznienie... Takie dziwne teksty pojawily sie w sieci, wiec zapytalem.
    No i skoro pozbywasz sie 5d3 to chetnie przygarne :P bo moze zniwelowala by dylemat 6 czy 7d2 :P

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Domyślnie Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Takie dziwne teksty pojawily sie w sieci, wiec zapytalem.
    Na płocie było d**a napisane. Chłop pomacał i mu drzazga weszła...

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    Na płocie było d**a napisane. Chłop pomacał i mu drzazga weszła...
    Zapytalem i dostalem odpowiedz w dodatku mnie bardzo zadowalajaca, tyle w temacie...
    Zapytalem bo bylem w pro sklepie i owszem 5 i 6 moge pomacac i pstrykac bo maja do wypozyczenia ale 7 tylko pomacac bo licznik ma byc 0...

Przestancie nawalac sie blotem bo ktos raczyl zapytac bo czegos nie jest pewny a nie mial jak sprawdzic. W przeciwnym wypadku wychodzicie na bande dzieci w piaskownicy majacych takie same lopatki tylko w roznych kolorach i udawadniacie ktora jest lepsza a jak ktos nie ma to jest gorszy i nie moze ogladnac Waszych...

Koledzy, dorosnijcie

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Jako dorosły człowiek przestrzegałem przed bezrefleksyjnym przyjmowaniem wszystkiego, co gdziekolwiek napisano. Do internetu to ma zastosowanie w szczególności.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

no przecież teraz przeczytał pozytywne news wiec jest spokojny...aż do czasu gdy znowu przeczyta coś negatywnego i będzie miał w związku z tym pytania
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Strona 65 z 85 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów