Strona 55 z 86 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    ... Powiedzcie mi proszę jaki jest sens robienia zdjęć 7DII w sytuacjach w których inny aparat zrobi o wiele lepsze zdjęcia.
    Poniżej 6D z założonym konwerterem 1.5x, takim za kilka złotych. I naprawdę nie jest to najlepsze moje ptasie zdjęcie Nie jest nawet w pierwszej setce ...
    No i taki fajny temat zamieni się w wojenkę 7D2 vs 6D.
    A i tak najlepszy 1DX jest .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Bywalec

Nic podobnego. Irek stanął w miejscu. Trzeba Go pobudzić.
    A

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Nie powiedziałem ze to jest mistrzostwo świata.... Powiedziałem że to jest mistrzostwo świata A to różnica.....

Powiedzcie mi proszę jaki jest sens robienia zdjęć 7DII w sytuacjach w których inny aparat zrobi o wiele lepsze zdjęcia.
    Poniżej 6D z założonym konwerterem 1.5x, takim za kilka złotych. I naprawdę nie jest to najlepsze moje ptasie zdjęcie Nie jest nawet w pierwszej setce

https://dl.dropboxusercontent.com/sc...iry=1429567418
    Jeśli to Kenko Teleplus 1,5x MC DG, to on bardzo fajny jest A dużo większe piksele 6d dopełniają szczęścia. Rozumiem, że szkiełko to 400/5.6? Jak taki zestaw ostrzy z 6d? Żeby było na temat, to zapytam też o ostrzenie z 7d2

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Aby ten wątek miał jeszcze jakikolwiek sens proponuję schemat:
    fot tak jak zamieszczamy, pod spodem link do pliku RAW lub jpg w oryginale prosto z puszki,
    opis ustawień AF jeśli zmienione,
    sposoby rozwiązania problemu jeśli wystąpiły i ktoś sobie życzy.
    Ocena możliwości aparatu na podstawie fotek w rozmiarze 1000 px i warunków fotografowania to jakieś nieporozumienie. A porównywanie 7D do 6D czy 5D mz. jeszcze większe.
    Przeczytałem te 55 stron. W większości to mniej lub bardziej zajadła dyskusja o wyższości świąt nad świętami ...
    Jeżeli ktoś uważa, że 7D II to g...o to i tak zdania nie zmieni. Kto uważa, że dobry i kupił - niech fotografuje i ma z tego przyjemność :-)

Cytat Zamieszczone przez niki68 Zobacz posta
    fot tak jak zamieszczamy, pod spodem link do pliku RAW lub jpg w oryginale prosto z puszki,
    opis ustawień AF jeśli zmienione,
    sposoby rozwiązania problemu jeśli wystąpiły i ktoś sobie życzy.
    Ocena możliwości aparatu na podstawie fotek w rozmiarze 1000 px i warunków fotografowania to jakieś nieporozumienie. A porównywanie 7D do 6D czy 5D mz. jeszcze większe.
    Przeczytałem te 55 stron. W większości to mniej lub bardziej zajadła dyskusja o wyższości świąt nad świętami ...
    Jeżeli ktoś uważa, że 7D II to g...o to i tak zdania nie zmieni. Kto uważa, że dobry i kupił - niech fotografuje i ma z tego przyjemność :-)
    Pliki RAW by się przydały. Jak ktoś nie ma możliwości zamieszczenia na FTP na dłuższy czas, to przynajmniej niech wrzuci na 30dni. Po tym czasie można spokojnie skasować.
    7D2 to aparat, na który decydują się ludzie, którzy wiedzą czego chcą. A jak ktoś miał go już w ręku, to wie już na 100%, czy mu pasuje. Mam słabą szklarnię i chyba go kupię, bo FF mnie zrujnuje ze względu na brak obiektywów. Głównie podstawowego zooma. Potrzebuję lepszego wysokiego ISO niż to, które mam w 7D1. Przesiadkę na FF muszę odłożyć na jakiś czas. Trudno na Marsa (@TRSiak) polecę innym razem.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar zysk

fot tak jak zamieszczamy, pod spodem link do pliku RAW
    Kilka razy napisałem ,że ocena body czy obiektywu na podstawie fotki niekoniecznie dobrze
    obrobionej w PP i przesskalowanej do 1024 pikseli ,to nędzna idea.
    Nie wrócę do zamieszczonych fotek
    ale daje linki do kilku RAW,
    i znów warunek:złe ustawienia dadzą zły RAW.
    https://www.dropbox.com/s/juj8ruwl8ce4x1g/_IMD4382.CR2?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/isqh5jsl3877ott/_IMD4396.CR2?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/4twntcbgkrvbl6h/_IMD4458.CR2?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/knrwzpxxmq7k4lf/_IMD4733.CR2?dl=0
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

bo to aparaty do innego typu fotografii są więc wszelkie porównania można sobie z góry darować, mogę tylko powiedzieć jpegi prosto z puszki w 6D są bardzo dobre o ile nawet nie doskonałe, osobiście nie używam bo mam trochę inne priorytety ale oglądam z przyjemnością i jak potrzebuję rozdać coś prosto z puszki (fotograficznie mnie nie interesuje ale jest potrzeba chwili) to nie waham się ich używać. mz jest tak że albo ktoś potrzebuje serii albo nie potrzebuje bo obrazek z canonowego cropa jest taki sobie i nie widzę cienia szansy żeby crop wyprodukował coś lepiej wyglądającego niż obrazek z 6D, żeby było śmieszniej te obrazki jeszcze lepiej wyglądają na wyświetlaczu 6D można kogoś nieźle w.. pokazując mu wyświetlacz. co do samego AF to się nie wypowiem bo nie testowałem ale są pewnie użytkownicy co mieli w rękach oba korpusy przez dłużej niż chwilę - bo specyfikacja jest raczej oczywista i nie powinna zostawiać złudzeń ale specyfikacja specyfikacją, marketing marketingiem, a życie życiem - czasem wydaje mi się że canonowi dobre wychodzi tylko przez przypadek jak księgowi lub marketingowcy nie zrozumieją specyfikacji i nie zablokują.

co mnie boli to "kastracje marketingowe"
    brak 100% w wizjerze
    brak af na f8
    o af się nie wypowiadam bo jak się spojrzy na specyfikację i porówna z rebelami to śmiech ogarnia ale jak pisałem specyfikacja specyfikacją, a życie życiem.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 21-04-2015 o 19:29
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta

co mnie boli to "kastracje marketingowe"
    brak 100% w wizjerze
    brak af na f8
    o af się nie wypowiadam bo jak się spojrzy na specyfikację i porówna z rebelami to śmiech ogarnia ale jak pisałem specyfikacja specyfikacją, a życie życiem.
    Nie bardzo wiem jakiej puszki dotyczy Twoja wypowiedź

"kastracje marketingowe" - tego nie rozumiem w odniesieniu do 7D II
    brak 100 % w wizjerze - jest 100 % w wizjerze
    brak AF na f8 - jest AF na centralnym i przyległych na f8 (strona 99 instrukcji)
    o af się ... tego też nie rozumiem ... nie wypowiadam się na temat np. 6D w dziale porady bo go nie mam ... itd. To nie jest temat poświęcony porównywaniu aparatów ... C 7DII w praktyce itd.
    Ostatnio edytowane przez niki68 ; 22-04-2015 o 09:06

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Pierwsze zdjęcie z konwerterem 1.5 z ok. 15 metrów.

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Gdyby kogoś interesował taki zestaw i nie wie czy warto:
    7D M II + C 300 f/4 IS + TC 1,4 III
    jpg prosto z puszki https://www.dropbox.com/s/7psx5vw7vz...A3479.JPG?dl=0
    ustawiałem mikroregulację na +7,
    Ostatnio edytowane przez niki68 ; 24-04-2015 o 20:07

Strona 55 z 86 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów