Strona 35 z 86 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Ja się już zdecydowałem i mam nadzieję niedługo stanę się posiadaczem Canona 7d Mark II ;-) Nie wiem co można mu zarzucić ;-) może matrycę 20mpx a nie 24 czy 26 ;-) może co innego lecz do tego co robię nie potrzebuje FX a używam w 98% wysokich czułości powyżej 1600 dla mnie osobiście ten aparat nie ma konkurencji... Nie będę czekał aż Nikon łaskawie wypuści coś co zastąpi D300 bo za długo już czekam i tym sposobem będę focił Canon'em ;-) Porównania ziarna przy mikroskopowych powiekszeniach dla mnie osobiście nie mają najmniejszego sensu! Fota ma być dobrej jakości jak będę potrzebował lepszej do jakiegoś pozwanego zdjęcia pożyczę od kumpla FX i problem z głowy, może jest za drogi ale ile kosztował D300 nowy, sprzęt ma na siebie zarabiać przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia. Są rzeczy które wolał bym aby były inne ale jest to co jest i do moich celów w tej chwili jest NAJLEPSZE!!! Co będzie za pół roku czy rok czas pokaże... Witajcie Starzy Canoniarze ;-) Pozdrawiam Jaca
    Ostatnio edytowane przez Nikonfan ; 23-02-2015 o 02:54

Canon 7D2 zawsze jest porównywany z 6D tylko ludkowie muszą wiedzieć o jednym. Przesiadka na FF bez przygotowanej wcześniej szklarni to dramat.
    Wyprucie sobie flaków na zakup aparatu i pisanie na forum "jaki tani zoom pod FF" to śmieszna sprawa. Nie chce mieć 6D i jakiegoś kalectwa typu 28-80/3,5-5,6.
    Najprawdopodobniej kupię 7D2 bo wykorzystam posiadane obiektywy, ale chyba wcześniej kupię stałkę Canon 300mm.
    Czy 7D2 jest drogi? Chyba nie, bo stary 7D1 (nowy) kosztuje nadal prawie 4 000zł. A tyle (65) punktów AF w sporcie to niesamowita sprawa. Pokrycie kadru lepsze niż w 5D3.
    Żywotność migawki 200 000 też dobrze rokuje "pracowitemu" aparatowi.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Wyprucie sobie flaków na zakup aparatu i pisanie na forum "jaki tani zoom pod FF" to śmieszna sprawa. Nie chce mieć 6D i jakiegoś kalectwa typu 28-80/3,5-5,6.
    Częstszą opcją jest 5Dc z 50/1.8 to jest klasyka zakupów FF.
    Napiszę pewną prawdę oczywistą ale często pomijaną - należy kupować te obiektywy które się używa - ja np. nie posiadam zooma w zakresie 28-80 bo go po prostu nie potrzebuję do zdjęć jakie robię, w tym zakresie używam stałek. Moim zdaniem FF wymaga posiadania mniejszej ilości obiektywów niż crop - przynajmniej w moim przypadku.
    Stare zoomy canona 28-80 czy 35-70 potrafią być świetne optycznie i mieć zupełnie przyzwoitą budowę przy cenach rzędu 100-200zł są wspaniałym nabytkiem na pewno znacznie bardziej opłacalnym niż ciemne zoomy na cropa 17-85 za 1000zł 15-85 za 2000zł czy coś podobnego - to dopiero jest porażka wydać kupę kasy na ciemnego EF-esowego zooma - wiem coś o tym tez kiedyś uwierzyłem że cropowy ciemny zoom może tyle kosztować i co więcej może być tyle warty - brrr nigdy więcej.
    Ale ogólnie to się zgadzam należy w każdym przypadku przeliczyć najpierw optykę, a potem korpus - ale tak jest w każdym przypadku - to dotyczy również cropa czy
    olympusa lub fuji albo takiego sony A7 - w przypadku A7 sprawa jest odrobinę prostsza bo optyka prawie nie istnieje więc tu można liczyć goły korpus podepnie się co się uda podpiąć.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 23-02-2015 o 09:06
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Wam jakoś to nie wychodzi...

Dopiero zaczyna

Pytanie czysto techniczne do posiadaczy 7d czy na Sandisk Extreme Pro 95mb/s aparat dobrze hula bufor się nie zapycha czy inwestować już w te szybsze karty?

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Używam tej karty równolegle z szybszą CF.
    IMHO:
    wystarczy ,bo i tak trzeba się ograniczać z powodu pojemności.
    10 klatek /s x 3 sek= mniej wiecej 840MB (RAW),a to tylko 3 sekundy.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Może ktoś zapodać zdjęcie jakiegoś ludzia z tej puszki

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Nikonfan Zobacz posta
    Pytanie czysto techniczne do posiadaczy 7d czy na Sandisk Extreme Pro 95mb/s aparat dobrze hula bufor się nie zapycha czy inwestować już w te szybsze karty?
    Ja używam CF Lexar Professional 1066 16 GB UDMA 7 ( 160 MB/s) i nic się nie "przycina" , 10 kl/sek az miło!
    Co do Sandisk Extreme Pro 95 MB/s to nie używałem i trudno mi powiedzieć jak się będzie spisywać ale z czystym sumieniem polecam tą którą używam.
    Pozdrawiam
    ------------Canon 5 D Mark III-----------------------------------------
    www.kubis.fotoprzyroda.pl

------------------------------------------------------

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez scaners3d Zobacz posta
    Może ktoś zapodać zdjęcie jakiegoś ludzia z tej puszki
    Nie da rady. Pomijając pierwszy, próbny pstryk przed sklepem, nie zrobiłem tym aparatem ani jednego ludzia

Strona 35 z 86 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów