@tomek mnie akurat Twoje zdjecia sie podobaja (w sumie interesowaloby mnie dodatkowo tylko ISO), dodatkowy + za brak mew...![]()
a moj ostatni post odnosil sie do ostatniej mewy
chwalmy sie tym co dobre
@tomek mnie akurat Twoje zdjecia sie podobaja (w sumie interesowaloby mnie dodatkowo tylko ISO), dodatkowy + za brak mew...![]()
a moj ostatni post odnosil sie do ostatniej mewy
chwalmy sie tym co dobre
To mniej więcej tak jakby kolega RTSiak zamieścił zdjęcia z meczu piłki nożnej a ja bym powiedział że to np koszykówka.
Różnica jest taka że mewom można robić zdjęcia z dziesięciu czy dwudziestu metrów a do tego ptaszka tak blisko podejść się nie da. Dlatego takie zdjęcia może docenić tylko ktoś kto ma chociaż trochę pojęcia w ptasim temacie.....
No nie kumam........ Tzn co ja nie robiąc "ptasiarni" nie mogę docenić (kurde chyba dopiero co doceniłem, nawet 2x ? :O ) tych zdjęć bo jestem laikiem w temacie?
Z tą mewą jest jak z piłkarzem, też moge strzelić mega crop z 400/2.8II pod 1dX z beznadziejnych warunków... tylko po co? To nic nie wnosi do tematu jak ta mewa, wszystkim da się zrobić słabe zdjęcie tylko chyba niekoniecznie trzeba się tym chwalić. Jakieś dziwne podejście do tematu macie, widzicie tylko ataki na was i wasze 7d2 ehhh... A zresztą róbta se co chceta.
Tomek wprowadził troche różnorodności i bardzo dobrze, jest na co popatrzeć.
Witam jako, że mój Nikon niedługo zakończy swój żywotposzukuję czegoś do sportu Hokej na Lodzie zainteresował mnie 7D nie będę tu się rozpisywać dla czego bo dziś nie widzę dla niego konkurenta
Czy mógłby ktoś podesłać mi przez np. wetransfer rawy na iso 1600, 2000 i 3200? Co ogólnie możecie mi powiedzieć o tym sprzęciku (dodam wątek mam przeczytany
do jakiego nikona można porównać jego ziarno na w/w czułościach) ostatnie Canony jakie posiadałem to odlegle czasy
Eos 50E i 5E ps. czemu Canon nie wprowadza Eye Control dla mnie to było coś super. Pozdrawiam Jaca
A jak jest z eye-control focusing w przypadku przekadrowywania?
Pisząc o 7D masz na myśli mkII, czy pierwsza wersję aparatu?
7D1 na ISO 4 000 i 6 400: http://www.canon-board.info/sport-ak...8/index17.html do redakcji tego nie wyślemy w rozmiarze 3200px, ale do netu od wielkiej biedy może chyba być.
Ostatnio edytowane przez cobalt ; 21-02-2015 o 10:00
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Zdecydowanie MK II ma wszystko czego mi potrzeba na dzień dzisiejszy.
Przyjacielu,
dziwne podejście to masz właśnie TY.
Nie masz tego aparatu a krytykujesz i narzekasz.
-ja cieszę się z 7DII ,z tego co otrzymuję jako fotkę.
Gdybym był niezadowolony oddałbym za połowę ceny(tak robię natychmiastowo z tym czego nie chcę), bo mam inne sprzęty
i nic mnie na siłę przy 7DII nie trzyma.
-Twoje marudzenie nie zmieni tematu:
Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady
W temacie nie ma miejsca dla malkontentów teoretyków/nieużytkowników 7DII
-nie zauważyłem ,aby którykolwiek z użytkowników 7DII namawiał do zakupu,
wolimy być elitą.
--- Kolejny post ---
Nie wiem ,jak inni ,
ale bardzo Tobię dziękuję za to przyzwolenie ,
naprawdę jestem wdzięczny.
I już nie będziesz się wtrącał ,ot tak bez sensu ?
Lubię takie stanowcze decyzje.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
Szybko się uczysz. To dobrze.
W takim razie konsekwentnie wypisz się natychmiast ze wszystkich wątków, w których biłeś pianę na temat sprzętu oglądanego przez ciebie tylko przez szybkę w Fotojokerze.
P.S. Miałem 7D, nie mam 7mk2 i mieć nie będę, ale mimo twoich grzecznych próśb, żeby osoby mego pokroju wyniosły się z tego wątku - nie zamierzam. A zamierzam negować, jak parę innych osób, sens wstawiania wykropowanch zdjęć tak, że widać prawie pojedyńcze piksele.
P.S. 2 Zapewne w błyskotliwy sposób zechcesz skomentować mój post. Jeśli nie - będę wdzięczny. Jeśli tak, to pisz co chcesz, fruwa mi to jak twoje mewy, tylko nie zaczynaj posta od swojego kretyńskiego "Przyjacielu"
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Pomyliłeś mnie z kimś innym.Wszystkie obiektywy lub body miałem(jesli zajmowałem zdecydowane zdanie)
--- Kolejny post ---
akurat Twoje opinie są troche inne niż kolego do kóterego odpowiedziałem
--- Kolejny post ---
A mnie fruwa czy tego chcesz czy nie "PRZYJACIELU" ,niem masz 7DII ,to możesz tylko dłubać w temacie.
Nie wiesz co aparat może ,a czego nie.
Czy nie rozumiesz ,że nie promuje tego n\body ,tylko się nim bawię,
ale nie mam płaszczyzny do dyskusji z nikim ,kto go nie ma ?
czego przyjacielu nie rozumiesz ?
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII