Strona 27 z 86 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    np biegnący pies :rozszerzony AF może trafić przednia łapę a nie nos czy oko.
    Sprawdziłem sobie w DPP trafienia AF. Jeśli chodzi o psa to w większości "dostał" w nos, czasem po uszach . Przy ptakach wygląda to trochę inaczej. Przy tych bliższych trafienia są na ptakach. A na przykład drugie zdjęcie mewy z postu nr 221. Odległość oceniam na ok. 40-50m. Punkt AF świeci na czerwono w odległości mniej więcej równej długości ptaka po prawej jego stronie. A zdjęcie jest idealne. Powiedziałbym nawet że zdjęcia gdzie punkt jest na ptakach są gorsze od tych "nie trafionych". Ot, taka ciekawostka.

Pomysł na przetestowanie AF mam taki że ustawię sobie na C1, C2 i C3 trzy różne, polecane do ptaków ustawienia i zrobię trochę zdjęć na każdym z nich. Oczywiście jednego dnia czy raczej w jednej godzinie. Ale to najwcześniej w sobotę, niestety

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Wziąłem sobie pół dnia wolnego
    Zrobiłem ok. 100 zdjęć. Zrobiłem też testy AF z których absolutnie nic nie wynikło.... Są zdjęcia lepsze, gorsze i nietrafione przy każdym ustawieniu.

Pendolino

Zdjęcia kormorana i zimorodka zrobione przy bardzo silnym bocznym słońcu. Obydwa z odległości ok. 25m. Przy zimorodku na szczęście miałem akurat ustawiony One Shot. Dobrze że nie próbowałem przestawiać AF na pojedynczy punkt bo za dwie sekundy to mógłbym sobie gołe krzaki pofocić

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Pomysł na przetestowanie AF mam taki że ustawię sobie na C1, C2 i C3 trzy różne, polecane do ptaków ustawienia
    Próbowałem tego z samolotami,bez powodzenia,zawsze coś trzeba było korygować i zadnej gołej nastawy z C ni wykorzystałem.
    Co do AF ,tez zauwazyłem ,ze trafione bywają mniej trafione i odwrotnie.
    Ale pewnie to ma zwiazek z wybranym trybem i 3 parametrami:czułoscią,zmiana szybkości śledzenia i szybkością przełączania punktów AF.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Nie ma też zupełnie sensu robić np 10 klatek w serii ptakom lecącym w miarę blisko. W najlepszym przypadku kończy się to tak jak poniżej. W tych gorszych przypadkach kończy się pustymi kadrami. Nie sposób przez tyle czasu utrzymać ptaka w kadrze.

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Nie ma też zupełnie sensu robić np 10 klatek w serii ptakom lecącym w miarę blisko. W najlepszym przypadku kończy się to tak jak poniżej
    Poniżej nic nie widzę ,a powyżej to z serii 2-4 klatki bo ani z 5DIII ani 7DII dłuższych nie robię.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Poniższe zdjęcia pokazują jaką drogę pokonuje mewa lecąca z "normalną" prędkością w ciągu 1/10 sekundy. A potrafią latać dużo szybciej.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

I jeszcze coś dla ptasiarzy. Myszołów na średniej wysokości przelotowej. Seria 4 zdjęć. Wszystkie świetne. Fakt że warunki były w tym momencie bardzo dobre. Zdjęcia tylko wywołane w DPP bez żadnych zabiegów. Drugie to crop mniej niż 100%.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

Te mewy są ekstra!

Nic ciekawego ,albo ptaki albo psy .

Strona 27 z 86 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów