Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Sigma 50 1.4 EX DG HSM vs Canon 50 1.4

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie Odp: Sigma 50 1.4 EX DG HSM vs Canon 50 1.4

Ja miałem sigme bez art ok 3 dni i porównywałem w warunkach domowych z canonem, no i niestety sigma nie wyrabiała z af w trudniejszych warunkach oświetleniowych, a nawet i w dobrych warunkach przy dobrym świetle, mojego 2 letniego syna ciężko mi było trafić, canon mimo, że demonem szybkości nie jest, radzi sobie lepiej na 5d2, a co do ostrości to nie zauważyłem różnicy, albo mam ostrego canona albo miałem kiepską sigmę, bo mnie nie powaliła. Polecam canona. Tak jak napisałem w innym wątku warto na niego założyć na stałe osłonę przeciwsłoneczną żeby nie uderzać przodem obiektywu o nic, bo to jest jego wrażliwy punkt i potem może z czasem gorzej ostrzyć.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sigma 50 1.4 EX DG HSM vs Canon 50 1.4

Cytat Zamieszczone przez Mariusz_C Zobacz posta
    Ja miałem sigme bez art ok 3 dni i porównywałem w warunkach domowych z canonem, no i niestety sigma nie wyrabiała z af w trudniejszych warunkach oświetleniowych, a nawet i w dobrych warunkach przy dobrym świetle, mojego 2 letniego syna ciężko mi było trafić, canon mimo, że demonem szybkości nie jest, radzi sobie lepiej na 5d2, a co do ostrości to nie zauważyłem różnicy, albo mam ostrego canona albo miałem kiepską sigmę, bo mnie nie powaliła. Polecam canona. Tak jak napisałem w innym wątku warto na niego założyć na stałe osłonę przeciwsłoneczną żeby nie uderzać przodem obiektywu o nic, bo to jest jego wrażliwy punkt i potem może z czasem gorzej ostrzyć.

ciekawe.

to by sie pokrywalo z niektorymi pomiarami , ktore wskazuja ze art jest nieco lepszy ale przepasci nie ma.
    opinia optycznych jest wprost euforyczna - najlepsza 50-ka z AF na swiecie - rownie dobra jak otus , tyle ze z af.

af w art ma prawo byc wolniejszy bo to art nie sport , ale musi byc dokladny i precyzyjny.

doc w sigmie pozwala na zwiekszenie szybkosci af , ale tym samym pogarsza sie precyzja.

art to do studia i powinen byc mozliwie bezbledny.
    To ciekawe co piszesz - zaraz robi sie lzej na sercu , ze nie trzeba wydac 3500 pln na najlepszy obiektyw ;-)

Uprawnienia umieszczania postów