trochę suchych fotek tablic testowych
C50 i Sigmy 50 starsza i art
Canon EF 50mm f/1.4 USM Lens Image Quality
Canon EF 50mm f/1.4 USM Lens Image Quality
50L i sigmy starsza i art
Canon EF 50mm f/1.2L USM Lens Image Quality
Canon EF 50mm f/1.2L USM Lens Image Quality
wróżę wielką karierę polityczną- to spora umiejętność napisać okrągłe zdanie ze słowem "niewiele" żeby "lud" to kupił
używam S50A od wiosny kupiłem prawie natychmiast jak się w sklepie pojawiła, używam z 6D zwykle fotografuję w dobrym popołudniowym rozproszonym świetle - bo takie lubię i mogę swobodnie decydować czy fotografuję i kiedy fotografuję, zwykle dość statyczne sceny - af 50A trafia bezproblemowo, nie widzę problemów tu opisywanych, chyba jestem jakiś wyjątkowy albo mam jakąś wyjątkową sztukę (lub wyjątkowy korpus lub wszystko na raz) bo af działa nawet na skrajnych bocznych (dokładniej prawym skrajnym bocznym bo tego używam) nawet przestawiłem korpus żeby zmieniał środkowy na boczny przy pionowym kadrze
z automatu. Fotografowałem również w gorszych warunkach o zmroku czy nawet po zmroku i też nie miałem problemów.
używałem kiedyś C501.4 szkło jak szkło niczym się nie wyróżnia tyle mogę powiedzieć, używałem C501.8ten uśmieszek to wszystko co mogę powiedzieć o tym szkle.
takie (jasne) obiektywy kupuje się przede wszystkim dla obrazka na pełnym lub prawie pełnym otworze przysłony, jeśli ktoś potrzebuje 2.8 lub więcej to po prostu kupuje zooma lub ciemniejsze szkło np. macro i po ptokach, ostrość na 5.6 czy 8 jest znacznie ale to znacznie mniej interesująca, zwykle jest świetna ale "who cares" jak to mawiają u mnie na wsi.