będzie ciągnął temat przez 4 miechy![]()
będzie ciągnął temat przez 4 miechy![]()
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Rozgrzewka przed tematem "co kupić"![]()
ja rozumiem, że to dział DLA POCZĄTKUJĄCYCH, ale chyba moderatorzy powinni wywalać takie tematy :>
Non stop są wałkowane te same rzeczy.
Podobny temat jest już na forum:
http://www.canon-board.info/coz-gdzi...ecaciez-91568/
SONY
Temat z 2013 roku więc troszkę przedawniony .Bez strachu nie będę go rozciągał na 4 miechy. A dowiedzieć się chyba mogę , czy czasem nie otworzył się jakiś nowy sklep.Tak bardzo lubicie pouczać , to moderator powinien skasować chyba wasze ostatnie posty ,nic nie wnoszące nowego do tematu.
Pozdrawiam
Kolega pyta...gdzie kupić - zwykle kupuję poprzez Aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe i akcesoria - Fotograficzny sklep internetowy Cyfrowe.pl.
Może nie jest najtaniej, ale świetny kontakt i obsługa.
Można spróbować przez ebay.pl, ale dolar/euro do góry i zrobiło się mniej opłacalnie, a jak paypal przeliczy z bankiem waluty - to jeszcze gorzej to wychodzi.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-01-2015 o 19:03
co do towersa to kupowałem u niego w 2008r 5dmk1 i pamiętam że trwało to ok miesiąca czasu, ale wybral mi taką sztukę, że mucha nie siadła, podobnie kilku moich znajomych miało, dlatego czasem warto poczekać, a jak dochodzi jeszcze wybieranie i niepewność to można poczekać i 4 miesiące, tylko po co nowy temat zakładać
5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58
Taaaa, na szrocie czekał aż ktoś wyrzuci.
Sam u gościa kupowałem dawno temu premierowy 5DmkII i dobierał mi canona 50/1.4. Czekałem ze 2-3 tygodnie, ale było warto, bo jak sie poźniej okazało miałem chyba najostrzejszy zestaw. Ludziom koparki opadały jak oglądali zdjęcia.
Kilka lat później kupowałem 5DmkIII i poprosiłem od razu o dobranie 24LII wiedząc jak ciężko o dobrze współpracujące z body szkiełko. Znów czekałem miesiąc czy nawet dłużej, ale ponownie było warto. Jak testowałem inne dwie 24-ki znajomych, to mój prawie się nie myli o ile można to w ogóle o 24L powiedzieć.