Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Problem z ostrzeniem SIGMA 18-35mm przy wspomaganiu AF

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Problem z ostrzeniem SIGMA 18-35mm przy wspomaganiu AF

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    Bechamot, właśnie myślałem o wprowadzeniu korekcji ale to też nie będzie idealne, po odłączeniu lampy trzeba pamiętać o wyłączeniu tej korekcji.
    .
    niestety jest jak jest.
    nie jest to wygodna metoda . trzeba sprawdzic jaka to poprawka i jak to wygladac bedzie w praktyce. Czy uzysk ostrych zdjec bedzie wiekszy ?
    trzeba sprawdzic. Ja raczej sklanialbym sie w kierunku wylaczenia podswietlenia w lampie , ale jesli af bez tego zawodzi to nie pozostaloby nic innego jak wprowadzenie tej korekty.
    w sumie klopotliwe , bo nie wiesz kiedy lampa uruchomi podswietnei , kiedy nie - chyba ze wiadomo iz przy kazdym zdjeciu w tych warunkach tak bedzie - to daloby sie przezyc.

Domyślnie Odp: Problem z ostrzeniem SIGMA 18-35mm przy wspomaganiu AF

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    niestety jest jak jest.
    nie jest to wygodna metoda . trzeba sprawdzic jaka to poprawka i jak to wygladac bedzie w praktyce. Czy uzysk ostrych zdjec bedzie wiekszy ?
    trzeba sprawdzic. Ja raczej sklanialbym sie w kierunku wylaczenia podswietlenia w lampie , ale jesli af bez tego zawodzi to nie pozostaloby nic innego jak wprowadzenie tej korekty.
    w sumie klopotliwe , bo nie wiesz kiedy lampa uruchomi podswietnei , kiedy nie - chyba ze wiadomo iz przy kazdym zdjeciu w tych warunkach tak bedzie - to daloby sie przezyc.
    Na wprowadzanie poprawek ręcznie chyba bym się nie zdecydował. Strasznie upierdliwa sprawa.
    Nie zakładam nowego tematu, tylko podpinam się pod istniejący, bo zwrócił się do mnie kolega z tego forum (miesiąc temu) i ma identyczny problem z Sigmą 17-50/2,8 oraz Canonem 7D i C 580EXII. Wysłanie obiektywu do serwisu nic nie pomogło.
    Chyba najlepszym wyjściem jest wyłączenie wspomagania, bo 7D ma przyzwoity AF i radzi sobie dość dobrze w ciemnych miejscach.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 05-01-2015 o 11:56
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uprawnienia umieszczania postów