Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 69

Wątek: Ceny za 135/2 L

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Ceny za 135/2 L

Cytat Zamieszczone przez cubbus Zobacz posta
    Mam kanuna od miesiąca, nie posiadam takiej rozległej wiedzy, jak ty i może warto napisać, że to szkło tak ma. Inne można kupić w fajnych cenach np. za 1000 6zł półroczną 85/1.8 czy za 1500 idealny 70-200/4 a ich ceny są własnie o ok 30-35% niższe od nowych w sklepie.

Stąd moje infantylne rozważania;]
    Idąc twoim procentowym tokiem myślenia to taki canon 6d powinien chodzić za 4000 - 4200. Sam widzisz że takie wyliczenia się nie sprawdzają bo mają się nijak do rzeczywistości.

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Kupiłem swoją używkę za 2300 razem z filtrem CPL, szkło ma drobne defekty, ale robi świetne zdjęcia. Myślę, że 2600 to realna cena na licytacji allegro. Ceny typu 3000-3200 to "wishfull thinkin", gdzie za 3600 można mieć nówkę na FVAT.
    Pozdrawiam, Krzysztof

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

L lepiej trzyma cenę niż ef-s
    bmw jest więcej warte niz fiat
    zegarek ze Szwajcarii są droższe od tych z usa
    za używaną odzież bossa weźmiesz więcej niz za nowa H&M
    wino z francji jest drozsze od wina z wegier
    zobacz ile dziś wiedzy sobie możesz przyswoić i uniknąć życiowych rozczarowań
    przykładów jest więcej
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Bywalec

Ja poluje na 85 1.8 i ceny używanych są o 200-300zł niższe od nowego szkła. Jak trafi się sztuka z oryginalną osłoną to kupię używkę.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Umie mi to ktoś logicznie wytłumaczyć? czy warto czekać i czy pojawiają się te szkła w okolicach 2500?
    Ja myślę, że warto poczekać, szkło jest jeszcze młode, ledwo osiagnęło pełnoletniość w zeszłym roku. Jak będzie miało 21 lat w 2017 roku i będzie można z nim legalnie pić piwo w USA, warto może (bez pośpiechu, oczywiście, czas pracuje dla Ciebie) zaczać rozgladać sie po rynku. Co nagle to po diable.

A tak poważnie, to raczej dobrze, że tak się to szkło ceni. Logicznie to dlatego, że jest to końcowy przystanek, nikt się go nie pozbywa, żeby nabyć coś lepszego, w odróżnieniu od każdej nieelki. No chyba, żeby kupić Cajsa, ale to jest raczej krok w bok.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto

Jednego za to nie umiem zrozumieć. Ceny za 135/2 L. Wiem, że to super szkło i w końcu mnie stać na fajną 135 bez popadania w długi ale dlaczego cena za używkę jest prawie taka jak za nowe?
    Bo w większości przypadków jest to najmniej używany obiektyw spośród posiadanych a co za tym idzie znajduje się w prawie zawsze idealnym stanie. Jest traktowany bardziej kolekcjonersko niż jako tzw. wół roboczy. I dlatego ceny za egzemplarze używane są takie jakie są.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 03-01-2015 o 00:46

Uzależniony

ogłoszenia z ostatnich dni na alle :
    - 3200 za niby kupiony w 2013 roku w pewnym znanym sklepie blisko Łodzi ale... kod rocznika UV (2007 jak pamiętam) ...alle
    - 3300 bez faktury, autentyczny 2013 rok, proponowałem 3100 - oferta odrzucona (to wolę kupić nowy z vatem ) ...alle
    - 3200 za 2007 rocznik na olx + popularnej giełdzie foto na FB
    - 35xx za kupiony 24XII i już do sprzedania ale bez faktury (ktoś odliczył vat i dochodowy...) - też giełda FB

sorry, przy cenie nowego... te ceny są z tylnej części ciała

Uzależniony

Mnie starsza data produkcji od roku zakupu szkła nie dziwi. Już kilka razy kupowałem nowe obiektywy, których data produkcji była od 2 - 3 lata starsza od daty zakupu.

Początki nałogu

Posiadacze tego szkła chcą żeby cena się utrzymywała a Ci, którzy są na kupnie chcą ceny jak najniższej... ot cała filozofia

Wytalkowane z GT-I9100

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Posiadacze tego szkła chcą żeby cena się utrzymywała a Ci, którzy są na kupnie chcą ceny jak najniższej...
    ... w rezultacie dogadują się ze sobą na poziomie ceny równowagi rynkowej - tyle tradycyjna mikroekonomia o tradycyjnym rynku.

Ale jeżeli kupujący potrzebuje dodatkowo aby "jego zakup" to była "super okazja", na której zrobił interes życia to potrzebna jest "promocja", "wyprzedaż" i co tam jeszcze a w tym są dobrzy profesjonaliści a nie zwykli sprzedający na alle.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów