Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
Jednak teoretyzujesz. Zdjecia par robi sie przy stolach przed posilkiem. Klasowe zdjecia robi sie po pierwszym posilku. Tance wiadomo. Pozniej oglasza sie ze fotograf czeka na chetnych na zdjecia indywidualne na jakims tle a przyjda tylko ci co chca takie zdjecie czyli jakies 20% ogolu. Sprawdzone wielokrotnie empirycznie a nie teoretycznie. I jeszcze jedno, to mlodziez ma byc zadowolona ze zdjec a nie fotograf.
Jak to wszystko łatwo i przyjemnie brzmi Ja robiłem raz studniówkę na ponad 100 par. Nie było mowy o czymś takim jak zdjęcia par za stolikiem bo co 3 para albo gdzieś poszła albo jadła albo uciekala wzrokiem i zdjęcia były kicha. Po polonezie, przemowach i kolacji była 21. Nadal część siedziała, piła po ubikacjach, paliła lub tanczyla na dyskotece , która była non stop do końca imprezy. Gdyby nie pseudo studio i drugi fotograf nie byłbym w stanie oddać połowie osób płyty z chociażby jednym zdjęciem, poza grupowym na którym jest każdy przyszły maturzysta. Ponaddto same zdjęcia par, w tym grupowki, wygłupy, fotki z wychowawcami itp to praca non stop przez 4 godziny dla drugiego fotografa. Ja w tym czasie ogranialem parkiet i stoliki oraz prowadzącego aby wszystkie sesję klasowe w miarę rozsądnie przebiegału. Jak widać co szkoła to inne wymagania.