Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 122

Wątek: Szykujcie większą kasiorkę dla Zakałdu Utylizacji Szmalu ...

Zablokowany
    Miasto
    Usa

Domyślnie Odp: Szykujcie większą kasiorkę dla Zakałdu Utylizacji Szmalu ...

Cytat Zamieszczone przez daris Zobacz posta

Masz swoja firmę ? Jak nie to załóż i spróbuj, bo to ciągła walka Kaska już nie wpływa cyklicznie co miesiąc na konto.
    Nie dziękuję. Juz jedną mam i powiem szczerze, że czasem marzy mi się taka praca od 8 do 16 pięć dni w tygodniu, urlopy, l-4 cyklicznie wpływające kasa co miesiąc....

O ten tego.... Nigdzie tez nie napisałem ze mam cokolwiek przeciwko formie finansowania jaką jest leasing.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pisałeś o "ukrywaniu dochodów", jak rozumiem w firmach przez przedsiębiorców. Podasz jakieś konkrety? Pytam bom ciekaw. Wytaczasz dosyć ciężkie działa więc wartałoby się czymś podepszeć, a nie rzucać ogólniki.
    Nikt przecież nie twierdzi że u nas wszyscy są kryształowo uczciwi. Chodzi tylko o to żeby nie mieszać pojęć, bo za chwilę wyjdzie na to że osoby które działają zgodnie z prawem też są oszustami bo powinni oddać państwu to za co np. mogą rozwijać firmę. Przecież to zaprzeczenie roli podatku dochodowego w firmach.

Czyli chcesz żebym napisał Ci kto przy andrzejkowym stole dogadywał ze sobą wystawienie faktury kosztowej na kilkanaście tys i kto kupił do firmy laptopa za 8 tys na którym jego córka gra w Simon i na tym kończy się jego rola, a może kto w swoim sklepie często nie wydaje paragonów?
    Litości....

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Jak Państwo nam tak my Państwu.... Frajerami nie jesteśmy - a Państwo bardzo by chciało abyśmy byli. Jeśli w UK możesz odliczyć wszystko (nawet okulary przeciwsłoneczne na przykład) a u nas nie jesteś w stanie paliwa od samochocu którym jeździsz do klienta..... jeśli na zachodzie masz kilkanaście o ile nie kilkadziesiąt tysięcy złotych wolnych od podatku a u nas 3 czy 4 tys zł... jeśli Państwo "w ramach" polityki prorodzinnej podnosi VAT od artykułów dziecięcych itp... jeśli obiecuje że podnosi VAT tylko na rok...dwa a jak jest doskonale wiemy.... jeśli wylicza średnia krajową z przedsiębiorstw zatrudniających 9 lub więcej osób (czyli już na prawdę stabilnych i wielkich firm) to o czym my tu kurde dyskutujemy....
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Panowie, całe szczęście, że my fotografowie, mamy możliwość prowadzenia działalności na karcie podatkowej

Bywalec Awatar chrisNI
    Miasto
    Newry

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Jak Państwo nam tak my Państwu.... Frajerami nie jesteśmy - a Państwo bardzo by chciało abyśmy byli. Jeśli w UK możesz odliczyć wszystko (nawet okulary przeciwsłoneczne na przykład) a u nas nie jesteś w stanie paliwa od samochocu którym jeździsz do klienta..... jeśli na zachodzie masz kilkanaście o ile nie kilkadziesiąt tysięcy złotych wolnych od podatku a u nas 3 czy 4 tys zł... jeśli Państwo "w ramach" polityki prorodzinnej podnosi VAT od artykułów dziecięcych itp... jeśli obiecuje że podnosi VAT tylko na rok...dwa a jak jest doskonale wiemy.... jeśli wylicza średnia krajową z przedsiębiorstw zatrudniających 9 lub więcej osób (czyli już na prawdę stabilnych i wielkich firm) to o czym my tu kurde dyskutujemy....
    Brawo! Swietnie to @zanussi ujales ... moze to dotrze do wszystkich tych co pluja na tych co chca zyc normalnie, odsadzaja ich od czci i wiary. Albo emigrujesz i zostawiasz ten caly balagan za soba albo pozostajesz w kraju i prubojesz walczyc by jak najmniejsze ponosic stratry za swoj wylany pot. Jesli nikogo nie okradasz nikt przez ciebie nie placze mozesz spac z czystym sumieniem. Wielu znanych ludzi co zrobili kariery czy to sportowe czy w innych dziedzinach zmienili swoj kraj docelowy... nie daja sie wydymac . To jest prawo kazdego czlowieka do obrony, jesli cie atakuja mozesz stawic im czola ... moze dostaniesz w morde ale to co oni oberwa tego im nikt nie odbierze. Mozesz tez opuscic garde i nadstawic drugi policzek...TWOJ WYBOR

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    podwyżka składek o 6% ....
    Wyższe składki ZUS w 2015 roku
    Ten post, to była kropla przepełniająca dzban.
    31-go byłem już w urzędzie, gdzie złożyłem rezygnację z działalności, dziś w skarbówce złożyłem VAT Z, w poniedziałek zasuwam do ZUS.
    Miesiąc robię sobie wolności podatkowej. W tym czasie zastanawiał się będę na jakie obiektywy wydam zaoszczędzoną forsę.
    Od lutego pogonię babę aby przestała się migać i zarejstrowała działalność. Ona płacić będzie 450 zeta zusu.
    No to już mam co miesiąc sześć i pół stówy oszczęności na samym zusie.

Dzięki centur.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

pe.en.de mam dokładnie ten sam plan
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

Cytat Zamieszczone przez pe.en.de Zobacz posta
    Ten post, to była kropla przepełniająca dzban.
    31-go byłem już w urzędzie, gdzie złożyłem rezygnację z działalności, dziś w skarbówce złożyłem VAT Z, w poniedziałek zasuwam do ZUS.
    Miesiąc robię sobie wolności podatkowej. W tym czasie zastanawiał się będę na jakie obiektywy wydam zaoszczędzoną forsę.
    Od lutego pogonię babę aby przestała się migać i zarejstrowała działalność. Ona płacić będzie 450 zeta zusu.
    No to już mam co miesiąc sześć i pół stówy oszczęności na samym zusie.

Dzięki centur.
    A ty będziesz zarejestrowany u niej na 1/5 etatu ? Czy będziesz pracował na czarno bez ubezpieczenia ?

Zablokowany
    Miasto
    Usa

Przecież żona wciągnie go do swojego ubezpieczenia.

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez daris Zobacz posta
    A ty będziesz zarejestrowany u niej na 1/5 etatu ? Czy będziesz pracował na czarno bez ubezpieczenia ?
    Dla ludzi z moim wyksztalceniem, nie ma pracy w tym kraju
    A skoro urząd mi jej nie znajdzie, to będzie bulił na moje ubezpieczenie.
    Świat nie jest jednak tak piękny jak by mógł być i zamiast wygodnego fotela z podnóżkiem oraz telewizorka i mocnego fula, czeka mnie chyba dalej targanie gratów, bo baba tego nie dygnie sama.
    No i ktoś jej musi robić ustawienia w aparacie, bo choć ujęcia potafi zrobić piękne, to nijak nie chwyta tego co się wyświetla z tyłu aparatu. O pokrętłach górnych już nie wspominając.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Nie rozumiem kto z normalnie myślących ludzi (zwłaszcza młodych) płaci jeszcze tym złodziejom...
    W dobie "globalizacji" - założyć firme w którymś z rajów podatkowych lub w normalnym państwie - i złodzieje z ZUS mogą Was cmoknąć w..
    Lepiej te pieniadze przeznaczyć na sprzęt lub fajną wycieczkę niż płacić tym komunistycnym kacykom na ich przekręty.
    Pozdrawiam z uśmiechem
    Marek
    Ostatnio edytowane przez marbudzyk ; 03-01-2015 o 15:57
    Canon EOS 1V, 1DSMKIII. 14/2.8 L, 35/1.4, 50/1.2, 85/1.2, EF 300mm f/2.8L IS II, 600/4
    Leica M7, MP, M9, Monochrome, M240. Obiektywy: Summilux 35/1.4, Noctilux 50/0.95 , Summilux 1.4/50, Summicron 90/2
    Fujichrome Provia 100F/400X, Kodak Tri-X, T-max 100/400 + Flextight X5

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów